Kahlenberg: Her er top-tre

Som nedtælling til Superliga-foråret tager tipsbladet.dk pulsen hos de 12 klubber. Her Brøndby IF

Thomas Kahlenberg ser frem mod forårssæsonen (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Thomas Kahlenberg ser frem mod forårssæsonen (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Følg Superligaen

Superliga-foråret står på spring, men hvor klar er klubberne, og hvem ender som vindere og tabere, når regnskabet gøres op i starten af juni? Vi lader de 12 Superliga-anførere komme med et bud.

Her Thomas Kahlenberg, anfører for Brøndby IF.

Hvem vinder guld, sølv og bronze i Superligaen?

- Det har jeg ikke så meget lyst til at beskæftige mig med. Vi koncentrerer os om vores egne målsætninger. Vi vil selv derop. Vi vil i top tre, så den skal vi have. Så tror jeg også, at FCK og Midtjylland er de to andre hold, der ender i top tre. Hvem der så lige bliver hvad, det ved jeg ikke.

Brøndby-stjerne erkender: Vi har følt os dumme

Hvem rykker ud af Superligaen?

- Det har jeg ikke lyst til at kommentere på. Der er flere om buddet, og det er klart, at dem, der ligger dernede i forvejen, er i større risiko end andre. Men af respekt for de andre har jeg ikke lyst til at kommentere på det. Det er altid tæt i Danmark, og der er ikke nogen, der skiller sig decideret ud. Det er et tæt og kompakt forår, hvor alt kan ske.

Klubber står i kø: Krohn-Dehli kan vælge og vrage

Hvem bliver topscorer i Superligaen?

- Pusic og Hvilsom har flest, mener jeg. De er på ni ikke? Jeg ved ikke, hvad status er på ham Pusic, og hvad han skal, men jeg vil mene, at Pusic eller "Duncan" er gode bud. Jeg håber da på, at Puuki kan blande sig, men jeg ser ham ikke som en boks-bomber, som de to andre. Teemu biddrager med andre ting, og i træningskampene har han også spillet meget ude på kanten. Så kommer du ikke til så mange chancer. Så der er nogle stykker op fra de fem mål, han har lavet, men han har set skarp og god ud. Han har lavet nogle mål i efteråret, og det tror jeg også, han kommer til i foråret.

Hvad har I brugt vinteren på at arbejde på?

- Fokus har været at få højnet bundniveauet, og det har været ud fra en lidt anden stil, hvor vi ikke presser så højt, som vi har gjort i nogle kampe. Det er vigtigt, at vi også har den mulighed. Vi skal være bedre i det lave pres og evne omstillingerne, så det ikke kun er vores fejl, der bliver straffet. Så vi straffer modstandernes. Det har fungeret godt i træningskampene, synes jeg. Vi skal være mere kompakt som hold, fordi det offensive pres, det høje pres, ligger mere på rygraden. Det har vi arbejdet på, siden Thomas kom.

Amerikanere: Brøndby gav os en lærestreg

Hvad kan vi forvente af Brøndby IF i foråret?

- Det er jo ikke nogen tilfældighed, at vi har arbejdet på de ting, jeg lige nævnte. Når du kigger på startprogrammet, er der mange 50/50-kampe i forhold til at have bolden. Derfor har vi brug for den del i spillet. Vi skal kunne trække os tilbage og acceptere, at modstanderne har bolden. Så kan vi angribe dem i omstillingerne og bruge vores hurtige folks kvaliteter.

I har et svært startprogram. Hvor vigtigt er det at komme godt fra land?

- Vi glæder os meget. Det er jo det sjoveste at spille kampe, som gælder og tæller. Det er en god mulighed for at vise flaget og bide os fast der, hvor vi gerne vil være. Det er mod direkte modstandere i tabellen. På en måde er det sekspoins kampe. Men lige meget, hvordan det går, er der ikke noget, der er afgjort efter to-tre-fire kampe. Vi fokuserer på én kamp ad gangen - selv om det er lidt en kliché. Det er svært at spille flere kampe på én gang.

Se fanforsker fortælle om betydningen af Brøndbys Larsson-køb:

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.