Kan FCK sige nej? Leicester klar med nyt megabud på FCK-profil

Premier League-klubben Leicester er klar til at gøre Amartey til et af Superligaens største salg nogensinde

Daniel Amartey er eftertragtet i de store europæiske ligaer (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Amartey er eftertragtet i de store europæiske ligaer (Foto: Lars Poulsen)

Som Ekstra Bladet kunne fortælle mandag, så har der været konkrete bud fra Premier League-klubben Leicester og franske Olympique Marseille på FCK-profilen Daniel Amartey.

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at det konkrete bud, Leicester smed på FCK-ledelsens bord i sidste uge, lød på hele 45 mio. kr.

Ifølge engelske pressekilder tæt på Leicester-toppen har Kasper Schmeichels klub ikke tænkt sig at tage FCK’s nej for gode varer. Således skulle Leicester være på vej med et forhøjet bud helt op i omegnen af 60 mio. kr.

Se også: Ståles store dilemma: Kæmpebud på FCK-profil

Det vil i så fald gøre ghanesiske Daniel Amartey til det næstdyreste salg i FCK’s historie kun overgået af Andreas Cornelius-skiftet til Cardiff i 2013 for omkring 75 mio. kr.

Leicester hentede ganske vist en defensiv midtbanespiller i N’Golo Kante i Caen i sidste uge, men Premier League-klubbens nye italienske manager Claudio Ranieri vurderer, at Amartey vil passe godt ind på holdet og til bredden i truppen i forhold til den svære sæson to i den bedste engelske række.

Når det nye bud rammer FCK-direktør Anders Hørsholts indbakke, sætter det endnu engang ledelsen og manager Ståle Solbakken i et dilemma. For hvor er smertegrænsen i forhold til, at FCK også er en forretning og har en større gældsforpligtelse?

Se også: Svenskere blander sig: FCK sælger ikke

Klubben glippede også muligheden for at få del i Champions League-millionerne i denne sæson, da mesterskabet i sidste sæson røg til Herning.

En mulighed er også, at Ståle Solbakken afventer, om FCK kvalificerer sig til Europa League-gruppespillet. Gør de ikke det, så kan det være, at FCK slår til på et Amartey-salg og henter tabte millioner der.

Man er i forvejen godt dækket ind på den centrale midtbane med Thomas Delaney og William Kvist.

TV: Amarteys nye konkurrent på FCK-midtbanen, William Kvist, er startet godt. Se hans scoring mod Sønderjyske i weekenden

Se også: TV: Hjemvendt ikon sikrer FCK sejren

Umiddelbart er man dog mest indstillet på at have is i maven med en fornemmelse af, at Amartey bliver endnu mere værd næste sommer, hvis han fortsætter udviklingen, og FCK tilmed lander mesterskabet.

Der har også været henvendelser på profiler som Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney fra udenlandske klubber, men Ståle Solbakken er stædig, fordi han vil holde sammen på et hold, der kan tromle de andre ned i Superligaen.

 Se også: FC København dækket ind: Henter ny målmand

Men når en Premier League-klub er så vilde med Amartey, så kan pengene til sidst blive for store, at man ikke sige nej. Især ikke når man hentede ham i svenske Djurgården for omkring 16-18 mio. kr. sidste sommer.

Hos FCK ønsker man ikke at kommentere oplysningerne. Det var heller ikke onsdag muligt at få en kommentar fra Amarteys agent Hasan Cetinkaya.

Her er Superligaens største salg

 

 1. Andreas Cornelius
  I 2013 fra FCK til Cardiff for ca. 75 mio. kr.
 2. Daniel Agger
  I 2006 fra Brøndby til Liverpool for ca. 67 mio. kr.
 3. Christian Poulsen
  I 2002 fra FCK til Schalke 04 for ca. 57 mio. kr.
 4. Dame N’Doye
  I 2012 fra FCK til Lokomotiv Moskva for ca. 47 mio. kr.
 5. Ebbe Sand
  I 1999 fra Brøndby til Schalke 04 for ca. 46 mio. kr.
77 kommentarer
Vis kommentarer