Kaos venter Superligaen: Det bliver problematisk

Superligaen kan genoptages, men der vil blive problemer med overholdelse af Divisionsforeningens retningslinjer, lyder det fra Ekstra Bladets dommerekspert, Benjamin Leander

Hvad må man og hvad må man ikke? Ekstra Bladet gennemgår de praktiske foranstaltninger i Divisionsforeningens protokol på Tingbjerg Idrætpark. Video: Tariq Mikkel Khan/Redigering: Martin Ekelund & Maya Westander

Desinficerede bolde og to meters afstand mellem cheftræner og assistent.

En spritny virkelighed venter aktørerne i Superligaen, når rækken i slutningen af maj forhåbentlig kan blive genoptaget.

Gruppekram forbudt: - Det vil da være underligt

Det fremgår af den protokol for kampafvikling, Divisionsforeningen har udarbejdet i bestræbelserne på at få bolden til hurtigst muligt at rulle i Superligaen igen.

Ekstra Bladets dommerekspert, Benjamin Leander, har nærstuderet protokollen.

- Det bliver muligt at spille fodboldkampe herhjemme. Det bliver bare under nogle helt andre omstændigheder, end vi er vant til, end spillerne er vant til, og end dommerne er vant til.

Hemmeligt dokument afslører fremtidens Superliga

Noget af det, der i særdeleshed bliver anderledes, er den måde bolddrenge- og piger skal håndtere kampbolde på.

Alle bolde skal nemlig tørres af og afsprittes, inden de sættes i spil igen, og det skal desuden helst ske med fødderne.

Det tog Ekstra Bladets reporter lige nøjagtig 15 sekunder at gøre bolden ren efter retningslinjerne, eller som Leander siger det:

- Næsten lige så lang tid, som det tager Horsens at afvikle et af deres faste indkast. Her afprøver Ekstra Bladet hvor lang tid det tager at afspritte en bold. Video: Tariq mikkel Khan. Redigering: Martin Ekelund

I praksis vil afspritning af kampboldene dog ikke blive noget hovedrystende problem, mener den tidligere elitedommer Benjamin Leander.- Det er der bolddrenge- og piger, der kan gøre hurtigere, fordi der gudskelov i den her protokol, som vi har set, står, at det anbefales, at hver bolddreng eller boldpige har minimum tre. Sådan så hvis en bold ryger ud, så ligger der tre sprittede bolde klar, som man kan kaste ind.

Her er tallene: UEFA sender millioner til danske klubber

Et kaos i det tekniske område
Hold afstand, hold afstand og hold atter mere afstand.

Det er budskabet, vi alle har levet efter i de seneste måneder, og mens de 22 aktører på grønsværen for 90 minutter vil blive undtaget den anbefaling, så gælder den stadig i det tekniske felt.

- De her afstandsregler hedder, at der skal være minimum to meter mellem alle, der opholder sig i det tekniske område

.

Og med 14 mand, syv udskiftningsspillere og syv officials i feltet, så kan det blive rigtig problematisk, mener Benjamin Leander.

- Vi løser det, men det kommer til at være nogle kreative løsninger, vi kommer ud i.

Esbjerg tilbagekalder superligatruppen og træner igen

Svært at overholde i praksis
Hvordan gør man som trænerteam så, når man ikke må stå hviskende, side om side og blive enige om de taktiske dessiner? Det gjorde Ekstra Bladet et forsøg på at undersøge.

- Der er ikke meget hemmelighed over de ting, som du vil råbe til mig lige nu, konstaterer Ekstra Bladets reporter.- Nej, det er der ikke. Vi kommer til at se spil med åbne kort i forhold til at skulle afsløre dødboldsformationer og andre sjove ting.

- Spørgsmålet er jo, hvorvidt det egentlig kan overholdes i praksis, lyder det fra Benjamin Leander.

Kæmper for Superligaen: Strenge krav til bolddrengene

Fodbolden er længere væk end ønsket