Kenneth Emil: Han skal fand’me være dygtig, ham de finder

Roser Kent til skyerne: - Hver gang, jeg har prøvet en anden træner, er jeg blevet bekræftet i, at Kent er den bedste, siger OB-kaptajnen efter pinse-fyringen

Den første antydning af drama lurede i pinseluften, da Kenneth Emil Petersen efter ankomst til Ådalen kl. kvart i ni som sædvanlig lige stak hovedet ind i leder- og trænerrummet – som var hæmningsløst forladt. Gabende tomt.

Næste spor dukkede op, da den fysiske træner Janus Blond kom ind og skrev på den tavle, der annoncerer dagens program. Møde kl. ni…

- Det er der i og for sig ikke noget specielt usædvanligt i, men der var ikke stillet nogen dvd op, og der kom pludselig en hel masse mennesker fra ledelsen. Så vidste jeg, at det nok var det, det handlede om, siger Kenneth Emil Petersen.

Han og resten af truppen har lige gennemført en times pinsetræning i skarp fynsk sol og en stille brise, klokken er 11 på en dag, der også startede med et højtryk på de indre linjer i Ådalen.

Er du overrasket, chokeret – eller et eller andet midt imellem eller udenfor?

- Jeg er overrasket over tidspunktet. Jeg troede ikke, der ville ske så meget nu – jeg har tænkt, det ville være sket tidligere, eksempelvis da vi missede målet om at komme i top seks. Dengang skete der intet, heller ikke da vi missede playoff mod AGF, og så var jeg egentlig der, hvor jeg tænkte: Vi kører videre! Der kommer nye ansigter i spillertruppen og en ny assistent, og så arbejder vi ellers stenhårdt videre, siger OB-kaptajnen.

Kenneth Emil Petersen lytter til Kent Nielsen i tiden i AaB. Foto: René Schütze
Kenneth Emil Petersen lytter til Kent Nielsen i tiden i AaB. Foto: René Schütze

- Det sker så nu, og det kan der være en masse grunde til. Det har givetvis også været en svær beslutning for ledelsen, fordi der indholdsmæssigt har været mange gode ting i mange af kampene, men på bundlinjen står bare, at vi to sæsoner i træk har misset vores målsætning. Ud fra det er det ikke chokerende, men jeg er lidt overrasket over tidspunktet.

Hvis i var gået i top seks, var det højst sandsynligt ikke sket…

- Nej. Hvis og hvis… Men nu skete det altså. Nu må vi sørge for at få en god oplevelse med den ny cheftræner, når denne nu engang måtte komme.

Kenneth Emil Petersen og Kent Nielsen har fulgtes ad over i hvert fald otte sæsoner i Horsens, AaB og OB, og anføreren er naturligvis hårdt ramt af morgenens stormvejr.

- Ja, det er klart. Jeg tror, det var den ottende eller niende sæson sammen, vi netop afsluttede, og der må jeg bare sige, at selv om mange på de sociale medier mener, jeg kun har haft én træner, så har jeg altså prøvet andre. Og hver gang, jeg har prøvet en anden, så er jeg blevet bekræftet i, at Kent er den bedste. Så han skal fand’me være dygtig, ham de finder!

Skal spillestilen tilrettes?

- Æh, der står en med solbriller derovre, som har en mening omkring det. Det er jeg ikke ansat til.

Jeg er ikke sikker på, Niels Thorborg har en mening om spillestilen…

- Jow, det tror jeg, han har. Men det er ikke noget, jeg skal blande mig i – jeg følger de retningslinjer, der kommer fra en ny cheftræner. Selvfølgelig skal der rettes til, når vi to sæsoner i træk ikke når målet, og der kommer jo altid et boost med en ny cheftræner, hvor nogle i truppen tager nogle udviklingsskridt, hvilket man også må erkende, der har manglet lidt.

Hvordan har du det personligt efter så mange sæsoner – har I også et personligt venskab?

- Æh, nej. Kent og jeg har snakket sammen også, da Kent var i Brøndby og jeg i AaB og i andre perioder, hvor vi ikke var i samme klub. Vi er begge fodboldmennesker og kan godt li’ at snakke fodbold, og det har vi gjort meget. Så må man heller ikke underkende, at Kent er et fantastisk godt menneske, hvilket vi så igen, da han holdt sin lille tale derinde. Det er en mand, man kun kan have respekt for.

Alle i truppen er vel kede af det?

- Igen… Jeg tror, det er lidt anderledes med mig, fordi jeg har haft ham så mange sæsoner. Jeg er trist i dag, omvendt har jeg fuld forståelse for beslutningen. Fred være med den. Vi skal sunde os og så ellers se at komme videre.

Hvad så med dig? Skal du med Kent videre til den næste klub?

- Haha, nej det skal jeg ikke. Nu skal vi også lige se, hvad han skal, men jeg kan sige, det er en fantastisk træner, der pludselig kommer til at gå ledig på markedet. Selv om der er mange gode derude, så er han vel den bedste.

Hvad binder jer to sammen?

- Han er enormt ærlig, et rummeligt menneske, han favner bredt, og han er med afstand den mest taktisk kloge træner. Der er mange meninger om hans ageren på sidelinjen, men hvis man kommer med ind i omklædningsrummet, så er det en mand, man kan lære enormt meget af. Det har jeg stor respekt for, og så synes jeg, hans mandskabspleje og ærlige måde at være på tiltaler mig.

Han siger selv, han søger det perfekte!

- Ja, det er måske også det, der engang imellem kan være problemet, og det tror jeg egentlig også, han selv ved. At det aldrig er helt godt nok.

OB Sådan blev Kent Nielsen fyret: 'Jeg anede intet'

OB Vild AGF-jubel i Odense

OB OB-anfører kritiserer forholdene: Der lugter af kloak

39 kommentarer
Vis kommentarer