Kent Nielsen står i sin værste krise nogensinde

STIG TØFTING: Det er en hårdt prøvet Kent Nielsen i formsvage OB, som står over for sin hidtil sværeste periode i karrieren som chef-træner, og det er hans ansvar at få gejsten tilbage i truppen

Følg Superligaen

Søndag eftermiddag tabte cheftræner Kent Nielsens OB-spillere 3-0 til et stærkt, velspillende Brøndby-mandskab, der efter et mindre form-dyk atter engang sprudlede af selvtillid efter genkomsten af den 21-årige, tyske profil Hany Mukhtar.

Det modsatte kan man dog roligt sige var tilfældet for Nielsens fynske krigere, som efter kampen kunne føje endnu et nederlag til samlingen, som i øvrigt er ved at vokse sig bekymrende stor.

Ekstra Bladets fodboldkommentator Stig Tøfting retter derfor en løftet pegefinger mod Boldklubben i Odense, der så småt begynder at få ekstra travlt, hvis de skal kunne gøre sig forhåbninger om en plads i den sjove ende, når slutspillet og den nye struktur for alvor træder i kraft efter vinterpausen.

Værste periode til dato
- De spændte ben for sig selv med en kæmpe fejl-aflevering kort før pausen. De gav Brøndby lov til at komme foran to-nul i tillægstiden af første halvleg. Og Kent Nielsen var derfor tvunget til at ændre ’game plan’. Men selvom OB-spillerne forsøgte at forcere en smule efter pausen, formåede de ikke at få udbytte af deres anstrengelser, siger Stig Tøfting, der også noterede sig, at det var en særligt tynget OB-træner, der mødte pressen efter opgøret.

Ifølge Tøfting ser det da også ud til, at OB’s cheftræner pt. står over for sin mest udfordrende periode til dato i en Superligaen. Med blot en enkelt sejr efter elleve spillerunder og en uvant ringe målscorer har fynboerne da også præsteret langt under niveau i indeværende sæson.

Og derfor er der ingen tvivl om, at det mentale er begyndt at spille ind for OB’s førsteholds-trup.

- Kent Nielsen har aldrig tabt seks kampe i træk. Måske havde han modgang som træner i både Horsens og Brøndby, men den periode, han ramler ind i nu, ser ud til at være den værste, siger Stig Tøfting.

- Som cheftræner er du jo altid i fare, når du taber fodboldkampe. Men hvis den negative stime fortsætter, tror jeg snarere, at det er sportschefen hos OB, der står for skud.

(Brøndby rejser sig fra to nederlag med 3-0-sejr over OB - se alle målene)

Bliv på træningsbanen!
- Jeg synes dog ikke, at OB var uden chancer for at udligne mod Brøndby. Men det er meget de psykiske aspekter, der spiller ind lige nu. De har ikke scoret i fem kampe i træk og har oven i købet tabt de seks seneste. I sidste sæson havde de trods alt et mål-gennemsnit på halvandet mål per kamp, og lige nu er de end ikke i nærheden af at lave et enkelt mål i gennemsnit, siger Tøfting.

Når en lignende scoringskrise har ulmet i andre klubber rundt i Superligaen og spredt dårlig stemning i omklædningsrummet og på træningsbanen, har den resultat-orienterede løsningsmodel som oftest budt på overlevelsesture eller rystesammen-dage i uvante miljøer. Men hvis OB skal tilbage på rette spor, er der kun en ting at gøre: forblive på træningsbanen og arbejde benhårdt for fremgang.

- Selvom nogle ofte ynder at søge væk fra fodboldbanen for at lave noget ikke-fodboldrelateret, så tror jeg ikke altid, det er det rigtige at gøre. Det er kvaliteterne på fodboldbanen, du i sidste ende skal overleve på, intet andet. Humøret spiller selvfølgelig en stor rolle, men det, der kendetegner dygtige fodboldspillere er også, at de er mentalt stærke i modgang, siger Tøfting.

Fyrings-truet efter seks nederlag i rap: 'Svaret er ganske kort'

Trænerens ansvar
Fodboldkommentatoren er heller ikke i tvivl om, hvem der i sidste ende sidder med ansvaret. Kent Nielsen er manden, der skal sørge for at OB’spillerne ikke ender med at falde fatalt igennem.

Holdets to farlige angribere Anders K. Jacobsen og Rasmus Festersen, der tilsammen nettede 26 gange i sidste sæson, er stadig at finde i truppen. Så kvaliteten mangler ikke til at få vendt skuden i en mere positiv retning.

- De skal kigge hinanden i øjnene og sige, at der ikke er noget i vejen med de fodboldmæssige kvaliteter. De skal bevare roen, selvom det kan være ekstremt svært. Kent Nielsen må arbejde målrettet med de ting, de er bedst til. Holde det simpelt. Det må ikke blive en byrde for spillerne at leve op til de kvaliteter, som de i virkeligheden har.

TØFFEs TOP-FLOP

90’ernes danskere i Premier League: Sådan gik det - og her er de i dag

Kom helt tæt på revolutionen i Brøndby: Zornigers første 100 dage

TV: Fangede du Bo Henriksens geniale detalje?

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?