Kigger du på AGF, Riddersholm?

FC Midtjylland overvandt uden problemer kriseramte AGF

Glen Riddersholm til FCM-AGF her til aften (Foto: Anita Graversen)
Glen Riddersholm til FCM-AGF her til aften (Foto: Anita Graversen)

AGF-direktør Jacob Nielsen kommer til at bruge landskamppausen til at overveje om én skrivebords-sejr på to måneder er udtryk for et lille bump på den rette vej. Eller er den retning AGF er på vej ikke længere betryggende.

Og nok så interessant efter Ekstra Bladets afsløring af kontakten mellem AGF-boss Jacob Nielsen og den afgående mestertræner Glen Riddersholm, så var den blonde guldmager på plads på MCH Arena til opgøret i aftes.

Det var første gang siden opsigelsen, at Glen Riddersholm overværede en kamp på sin gamle hjemmebane. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde klubben uformelt tildelt ham tre måneders karantæne fra MCH Arena for at give Jess Thorup arbejdsro.

- Hvorfor er du på MCH Arena?

- Fordi jeg nu er velkommen her igen.

- Hvem er du her så for at se – AGF eller FC Midtjylland?

- Jeg er her for at se mit gamle hold, sagde Glen Ridderholm der også så FC Midtjyllands U19-hold i UEFA Youth League i ugens løb.

De Hvide har siden oprykningen holdt fast i den boldbesiddende angrebsbetonede stil, som holdet har høstet store roser for.

Glen Riddersholm til FCM-AGF her til aften (Foto: Anita Graversen)
Glen Riddersholm til FCM-AGF her til aften (Foto: Anita Graversen)
 

Se også: Viborg raser: FCK får dommerhjælp i Parken

Men som de seneste par måneder har blotlagt, så får De Hvide svært ved at leve op de gode intentioner i Superligaen. De bedste hold er for gode til at de for alvor blotter sig og så bliver AGF’s enlige satellit af en angriber ofte efterladt strandet.

Og når AGF så kommer op mod overleverne - de kontra-fokuserede klubber, der ikke vil meget andet end at blive i Superligaen – ja, så bliver AGF offer for, at de har en defensiv, der ser ud som om de har klistret: ’Husk at lukke to mål ind’ op blandt emnerne på taktiktavlen.

Det som oprykkerne kom med i aftes mod FC Midtjylland var i realiteten et mandskab uden noget offensivt spilkoncept. For en uge siden mente AGF-træner Morten Wieghorst ikke, at lejesvenden Aleksandat Cavric var angriber.

Steffen Rasmussen så skidt ud ved 1-0-målet (Foto: Anita Graversen)
Steffen Rasmussen så skidt ud ved 1-0-målet (Foto: Anita Graversen)

I FCM tager de - i hvert fald på overfladen - afsløringen af Glen Riddersholms AGF-flirt helt roligt. (Foto: Rasmus Baaner) FC Midtjylland - 28. sep. 2015 - kl. 18:34 Ligeglad med Guld-Glens AGF-flirt: Det er jo længe siden

Se også: AGF-ekspert: Guld-Glen ville passe bedre ind i AGF end Wieghorst

Mod FC Midtjylland var han pludselig placeret helt i front – topscorer Mate Vatsadze og energiske Jesper Lange degraderet til bænken.

Resultatet af den rokade var voldsomt forudsigelig. Cavric fandt ikke ind i noget reelt samarbejde med folkene omkring sig. Og når han en sjælden gang i mellem kom i fart mod FCM-målet, så endte det med nogle behjertede forsøg fra 20 meter – eller længere ude.

Hvis Morten Wieghorst havde håbet på, at FC Midtjylland-træner Jess Thorup ville rokere markant og hvile nogle af de spillere, der var i aktion på Jan Breydel Stadion i torsdags, så blev han skuffet. Den småskadede Morten ’Duncan’ Rasmussen fik et forudsigeligt hvil til fordel for to-meter manden Paul Onuachu. Og så fik Pione Sisto en pause til fordel for stortalentet Mikkel Duelund – ironisk nok en spiller, som ulvene som ung snuppede fra AGF. Men ellers kørte FC Midtjylland fuld rulle med de øvrige ni triumfatorer fra Brugge.

Og kampforløbet endte i noget, som hjemmepublikummet efterhånden er vant til at se på MCH Arena. Et tålmodigt spillende mandskab, der vidste, at med nok tålmodighed så skulle AGF nok på et tidspunkt bukke under.

Især Kristoffer Olsson og Jakob Poulsen var stærke til at erobre bolde i giftige områder. Og de to satte et tempo i angrebene, som stille og sikkert dræbte gæsternes backs – Daniel Christensen og Alexander Juel Andersen.

Og da et indkast fra Kian Hansen fik lov til at sejle hele vejen gennem AGF-forsvaret så Daniel Royer kunne gøre det til 1-0 efter en halv time, så var AGF’s muligheder i kampen i praksis elimineret.

I anden halvleg kunne netop indskiftede Marcus Ureña øge til 2-0 på en friløber... og i sidste ende var det meget nådige cifre for Morten Wieghorsts tropper.

FC Midtjylland vandt sikkert mod AGF (Foto: Anita Graversen)
FC Midtjylland vandt sikkert mod AGF (Foto: Anita Graversen)

Morten Wieghorst er under pres i AGF, hvor man ikke har vundet i de seneste syv kampe i Superligaen (Foto: Anders Brohus) AGF - 29. sep. 2015 - kl. 11:34 Tøfting: Wieghorst kan ikke tåle mange flere AGF-nederlag

Se også: Arsenal ydmyger United: Fyr ikke Wenger alligevel

10 kommentarer
Vis kommentarer