Kikset transfer: Igboun er skuffet og ked af det

Sylvester Igboun måtte vinke farvel til en stor kontrakt i udlandet, da FC Midtjylland vejede gulddrømmene tungere end et personligt løfte til spilleren

Claus Steinlein fortæller om transfers

ALBUFEIRA (Ekstra Bladet): Sylvester Igboun er endnu ikke klar til at tale om det drama, der frem mod transfervinduets lukketid udspillede sig med ham som hovedperson.

Det er meldingen fra FC Midtjyllands pressechef, da Ekstra Bladet forhører sig om den 24-årige nigerianer, som sent mandag aften måtte sande, at hans arbejdsgiver valgte at sætte en stopper for det skifte, han længe havde ønsket og drømt om.

Superligaen Derfor glippede FCM-juvels kæmpe-skifte til Kina

Den kinesiske storklub Shanghai SIPG havde ellers smidt godt 11 millioner kroner på bordet for angriberen, som i Asien kunne have opnået en stor lønforhøjelse og på den led sikret sig selv og sin familie økonomisk. Men FC Midtjylland satte foden i døren. Superligaens førerhold havde ikke tid nok til at finde en erstatning, og det måtte Igboun i sidste ende bøde for.

- Først og fremmest er jeg rigtig ked af det på Sylvesters vegne. Han har været en del af klubben i ni år, så jeg havde håbet, det ville lykkedes. Vi har som klub sagt, at vi i det her transfervindue har investeret massivt for at forstærke os, og her til sidst ville vi ikke ødelægge noget i forhold til truppen, siger FC Midtjyllands sportsdirektør Claus Steinlein til Ekstra Bladet.

Johan Larsson er ny mand i Brøndby-trøjen (Foto: Nicki Reinhardt/Brondby.com) Intl. fodbold Så lukkede transfervinduet: Her er dagens største handler

- I forhold til Sylvester var det rigtig ærgerligt. I forhold til truppen har vi en rigtig dygtig spiller i Sylvester. Vi kæmpede med det ind til det sidste, men vi kunne ikke få en ny mand ind, og det ville vi have, før vi ville lade Sylvester gå, siger Steinlein.

På den led vil paradokset, at Igboun er blevet offer for sin egen succes. Han har i løbet af de seneste sæsoner gjort sig til en af FC Midtjyllands største aktiver og bærer sin del af æren for, at klubben kan skimte et dansk mesterskab i horisonten.

FCM viser muskler og henter Superligaens måske stærkeste angriber. Foto: Mikkel Tariq Khan Allan Olsen Æd den, FCK: Her er Superligaens muskelhund!

- Jeg ville ønske, at jeg kunne have hjulpet ham med det her, men omvendt skal vi også tænke på, at vi har bygget noget op. Der er en flok af fodboldspillere, trænere og ledere samt en hel region, som også er en del af det her, siger Steinlein.

- De drømmer om at få den her guldmedalje, og der har vi, med Matthew Benham (FCM-ejer, red.) i spidsen, investeret tungt for at få truppen gearet til foråret, og det synes jeg, at vi er lykkedes rigtig godt med.

Så Sylvester måtte simpelthen bukke under for, at der var flere mennesker, som kunne drage nytte af, at han var her i stedet for?

- Nej, det handler om alt det, vi har bygget op. Både i løbet af dette transfervindue, men også i løbet af det sidste halve år. Vi skal have tre dygtige kantspillere i vores trup, og der har vi Sylvester Igboun, Rilwan Hassan og Pione Sisto, som er tre spændende spillere, som scorer masser af mål, siger Steinlein.

For Igboun tæller ligningen dog meget mere end antal af kantspillere og metal af fineste karat. I 2006 sagde angriberen farvel til familie og fædreland, da han som 16-årig byttede Nigeria ud med Danmark for at forfølge drømmen om at skabe sig en karriere som professionel fodboldspiller.

Turen gik til Herning, hvor planen var, at Igboun skulle få sit gennembrud for dernæst at blive sendt af sted til en større adresse og sikre sig selv og sin familie økonomisk. FC Midtjylland forsikrede spilleren om, at man fra klubbens side ikke ville stå i vejen for et skifte, men da der i weekenden endelig var bud efter angriberen, var situationen altså en anden.

FC Midtjylland Så meget er der budt på FCM-stjernen

- Han (Igboun, red.) er selvfølgelig skuffet og ked af det. Han kunne have hjulpet rigtig mange mennesker i Nigeria og gjort en stor forskel. Men når vi lige kommer over det her og får en snak i løbet af det næste par dage, er jeg sikker på, at vi finder en løsning på det og finder ud af hvordan, vi griber det an, siger Steinlein.

Men er et løfte ikke et løfte i forhold til, at han skulle få lov til at brødføde sin familie nede i Nigeria og give dem en økonomisk håndsrækning?

- Jo, og løftet var, at hvis vi fik noget ind, ville han få lov at gå. Det sagde vi meget tidligt i transfervinduet, og desværre kom tilbuddet lidt for sent. Så det har du fuldstændig ret i. Vi føler også, at vi har holdt fast i det og været tro mod det hele vejen.

Pusic er symboket på, at FC Midtjylland mener det alvorligt med deres attentat på det danske mesterskab (Foto: Tariq Mikkel Khan) Superligaen Transfervinduet er lukket: Det lærte vi

Du har må også have haft en personligt forhold til Sylvester efter alle de år i klubben. Hvad med dit mandat? Gik det til Sylvesters fordel? Eller gik det til, at han skulle blive?

- Det er jo en fælles beslutning. Når man sidder og snakker om tingene, har alle folk en holdning. Jeg var 100 procent enig i, at timingen ikke var der med kun 36 timer til rådighed i forhold til at finde en erstatning. Det har jeg stået lige så meget bag som alle andre. Sådan er det i FC Midtjylland. Vi diskuterer og finder ud af, hvilken løsning, som er bedst. Det har vi gjort hele vejen igennem.

Se Igboun være med til at sænke de forsvarende mestre:

0 kommentarer
Vis kommentarer