Kjempe klasse: 16-årig komet blev helten

En norsk teenager stemplede ind som den store helt og dobbelt målscorer, da FC Nordsjælland på sidste spilledag kom i slutspillet med 2-1 sejr over SønderjyskE

Andreas Schjelderup har gjort det til 2-0 i det 37. minut og lykønskes af Daniel Svensson. fiti:  Jens Dresling
Andreas Schjelderup har gjort det til 2-0 i det 37. minut og lykønskes af Daniel Svensson. fiti: Jens Dresling
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Han var på træningsophold i Ajax, PSV, Liverpool, Tottenham, Juventus, Bayern München og Villarreal, men valgte FC Nordsjælland.

Og det var de glade for i Farum denne søndag, hvor den kun 16-årige nordmand, Andreas Rædergård Schjelderup nordmand viste høj, høj klasse som dobbelt målscorer, da værterne sendte SønderjyskE hjem med et nederlag på 2-1.

Et resultat, der betyder, at de to hold byttede plads, at SønderjyskE må kigge langt efter slutspillet, og at FC Nordsjælland for tredje gang på fem år sikrer netop den status på sidste spilledag.

brahim Sadiq og Andreas Schjelderup jubler efter nordmandens første scoring. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
brahim Sadiq og Andreas Schjelderup jubler efter nordmandens første scoring. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Første gyldne glimt kom i det 20. minut, hvor Schjelderup blev sendt dybt, stoppede op, rullede bolden bag om støttebenet, satte et par modstandere og med største selvfølgelighed sendte bolden i mål via fjerneste stolpe. 

Den slags har det med at give selvtillid, og 17 minutter senere endte en lyn-kontra fra hjemmeholdet igen for hans boldbegavede fødder i sønderjydernes felt. Denne gang sagde han farvel til tre modstandere på stribe, mens han gik på tværs af feltet, før han havde tid og overskud til at placere bolden.

Kjempe klasse af den purunge mand, der forleden sparkede sit første mål ind for FCN direkte på frispark mod Lyngby.

Den gode pauseføring skulle give ro, men den holdt kun et kvarter. Så var Mads Døhr Thychosen uheldig i eget felt, da han kom til at styre et hårdt indlæg fra Haji Wright i nettet.

En reducering, der selvsagt bragte noget uro i de rødklædte geledder, mens de sortklædte gæster selvsagt fandt ny gejst og stormede fremad.

Emil Holm fik en kæmpe chance, og Magnus Kofod en friløber mod et målmandsløst mål, men helten var og blev norsk og bare 16 år.

Juventus snubler overraskende i jagten på Inter

Utroligt Arsenal-comeback

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind