Klar til at gå ned i løn

Spillerne i FC Midtjylland har gjort en aftale om at gå ned i løn klar med klubledelsen. De venter dog med at trykke på knappen, før det er nødvendigt

Erik Sviatchenko og resten af FCM-truppen er klar til lønnedgang. Foto: Jens Dresling
Erik Sviatchenko og resten af FCM-truppen er klar til lønnedgang. Foto: Jens Dresling

Erik Sviatchenko har haft nogle lange aftener med mange telefonopkald på det seneste. Han har nemlig ringet til alle sine holdkammerater og diskuteret muligheden for at gå ned i løn, og så har han taget udfaldet med videre til Claus Steinlein.

Heldigvis for FC Midtjylland-anføreren var de mange timer i røret ikke spildt. Spillerne var indstillede på at hjælpe, og Sviatchenko blev hurtigt enig med klubbens administrerende direktør om rammerne for en lønnedgang.

Det eneste, der mangler, er, at det bliver nødvendigt.

- Vi er nået frem til, at vi som spillere godt kan se alvoren af coronavirussen og derfor har sagt, at skulle de have brug for hjælp, er vi klar på at hjælpe til. Vi har haft en fin dialog i et stykke tid, og Midtjylland har sagt, at de er enormt glade for, at vi har vist vores samarbejdsvillighed, og at hele truppen er enig om det, siger Erik Sviatchenko til tipsbladet.dk.

Aftalen er altså på plads. De venter dog med at gøre den til virkelighed, så længe FC Midtjylland ikke har brug for det.

- Vi harallerede drøftet de ting, så det går hurtigere at trykke på en knap, i stedet for vi starter den proces fra nul. Det er skønt, at man er enige om, at man vil hjælpe hinanden, men vi er godt kørende som klub rent økonomisk, så indtil videre har vi gjort det for at være på forkant med tingene, siger anføreren.

I både FC København og Brøndby IF er spillerne gået 20 procent ned i løn i en periode, mens AaB også forleden annoncerede en lønnedgang. Klubben satte ikke selv tal på, men ifølge Ekstra Bladet er der også tale om 20 procent.

Erik Sviatchenko fortæller, at de også er enige om en procentsats i Midtjylland, men indtil videre holder de den for sig selv.

- Når det ikke er aktuelt, vil jeg afvente med at offentliggøre noget. Det kan jo være, vi slet ikke kommer i den situation, siger han.

Hvorvidt håndsrækningen fra spillerne bliver aktuel for FC Midtjylland, afhænger formentlig i høj grad af, hvornår Superligaen kommer i gang igen. Aktuelt arbejder klubberne hen mod genstart den 29. maj, men mangler stadig grønt lys fra myndighederne.

Skulle det komme dertil, er Erik Sviatchenko klar til at gå i gang. Han sætter sin lid til, at de protokoller for gennemførelse af fodboldkampe, som Divisionsforeningen har udarbejdet, holder smittefaren på et minimum.

- Personligt er jeg helt tryg ved det. Vi skal selvfølgelig lytte til alle anvisninger, og vi går jo ikke bare i gang. Skal der gøres de ting, der skal gøres, så gør vi det. Vi vil bare gerne spille fodbold. Jeg vil hellere spille fodbold med restriktioner end ikke spille fodobld, siger han.

Der forventes en afklaring på, om Superligaen kan gå i gang den 29. maj, i løbet af denne uge.

Superligaklub sender alle spillere på hotel
Kaos venter Superligaen: Det bliver problematisk
Her er Superligaens spektakulære millionplan