Klasseforskel: Oprejsning før millionkamp

FC Midtjylland var klasser bedre end AaB og er klar til Champions League-kvalifikationskampen mod Celtic

FCM-anfører: Nye og sultne spillere skal tage over

FC Midtjylland og Bo Henriksen er tilbage på sporet i Superligaen efter den skuffende premiere mod OB.

I Aalborg var det helt andre aftryk, ulvene satte i mulden.

Nordjyderne blev reelt holdt helt ude af kampen fra første sekund. Eneste kritikpunkt mod FC Midtjylland var, at man ikke afgjorde kampen tidligere.

Men der er positive takter, inden neglebideren på onsdag mod Celtic i Champions League-kvalifikationen.

Bo Henriksen fik rejst sit mandskab efter nederlaget mod OB i Superliga-premieren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Bo Henriksen fik rejst sit mandskab efter nederlaget mod OB i Superliga-premieren. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Det var ellers en jævnbyrdig indledning på det jyske rivalopgør, hvor det mest ophidsende var pibekoncerterne mod den tidligere AaB-helt Henrik Dalsgaard, der nu spiller i fjendeland.

Men efter ti minutter begyndte FC Midtjylland og Junior Brumado at sætte sig på flæsket.

Den store brasilianer misbrugte en gigantisk chance, efter han fik skubbet sig fri i det lille felt. Brumado fik på uforståelig facon skruet sin afslutning helt ud på stolpen, og Jacob Rinne måtte herefter reagere hurtigt, da bolden ramte ham i ryggen.

Svenskeren reddede med millimeter i banken, og så kunne fokus vende tilbage på, hvordan Junior Brumado kunne misbruge den mulighed…

Efter 20 minutter lignede det, at gæsterne fik udbytte af overtaget, da et indstuderet hjørnespark endte foran Mikael Anderson, der sendte bolden i nettet. VAR-vognen annullerede dog scoringen på grund af offside i opspillet, da Evander og Dalsgaard fandt hinanden kort.

Det var ikke til at se på tv-billederne eller fra tilskuerpladserne, men VAR-teamet har jo også magiske streger, man kan trække. Så, fair nok…

Efter en halv time gik den ikke længere for AaB, der fuldstændig havde tabt pusten. Nordjyderne spillede i alt for lavt tempo, og man udfordrede sjældent FCM-bagkæden på trods af megen boldbesiddelse. Derudover halsede hjemmeholdet konstant efter i presset.

Derfor var det ganske fortjent, at Junior Brumado bragte gæsterne i front efter smukt forarbejde i venstre af landsmanden Paulinho, der flænsede modstanderne i sit raid.

Junior Brumado spillede en fornem kamp og scorede FCM's mål til 1-0. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Junior Brumado spillede en fornem kamp og scorede FCM's mål til 1-0. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

I feltet er Brumado eminent til at skabe sig plads, og afslutningen tog både en AaB’er og overliggeren, men denne gang var det stolpe ind for FCM-angriberen, der er ene hane i kurven efter Sory Kabas selvbestaltede strejke…

Den første AaB-chance faldt efter 74 minutter, da indskiftede Dion Cools snorksov og lod Kristoffer Pallesen løbe lige forbi på en lang bold.

Pallesen servere bolden foran Tim Prica alene med Jonas Lössl, men FCM-keeperen kom dog så tæt på Prica, at situationen blev afværget uden større besvær.

AaB kom aldrig nærmere i en søvndyssende og rent ud sagt elendig forestilling mod FC Midtjylland, der til gengæld viste, at man er klar til Celtic.