Klubikon færdig i Esbjerg fB

Jerry Lucena har spillet i barndomsklubben Esbjerg det meste af livet, men til sommer er det efter alt at dømme slut for den rutinerede midtbanespiller

Jerry Lucena er formentlig fortid i Esbjerg efter denne sæson. Han er dog opsat på at fortsætte karrieren andetsteds. (Foto: Niels Husted)
Jerry Lucena er formentlig fortid i Esbjerg efter denne sæson. Han er dog opsat på at fortsætte karrieren andetsteds. (Foto: Niels Husted)

Jerry Lucena er født i Esbjerg, og i sammenlagt 11 år har han repræsenteret den vestjyske Superliga-klub. Fra 2007 til 2012 var Lucena i AGF, men ellers har han brugt hele sin karriere i Esbjerg, hvor han stadig er på kontrakt. Det kan man dog godt have en tendens til at glemme, at han er. Det er nemlig ikke længere ofte, man ser Lucena i Esbjerg-trøjen.

Se også: Trænerros til ny Esbjerg-bomber

I sæsonens første kamp startede 34-årige Jerry Lucena inde, men efter 58 minutter blev han pillet ud, og siden har han ikke været i aktion for Esbjerg. Det regner han heller ikke med at komme mere i denne sæson - eller i det hele taget. Til sommer udløber hans kontrakt, og det er med al sandsynlighed ensbetydende med et farvel til hjerteklubben.

- Jeg skal nok ud og finde en ny klub efter sæsonen. Det tager jeg meget stille og roligt. De seneste par sæsoner har jeg taget et år ad gangen, og det gør jeg stadigvæk. Jeg har stadig lysten til at spille fodbold, så jeg håber at finde en ny klub, siger Jerry Lucena til tipsbladet.dk.

Se også: TV: Larsson slog til for Esbjerg

Midtbanespilleren befinder sig i øjeblikket i Bahrain, hvor han skal spille landskamp med Filippinerne. Og netop landsholdssamlingerne med det filippinske landshold er en af hovedårsagerne til, at Jerry Lucena fortsat har stor lyst til at spille fodbold trods alderen og den manglende spilletid i Esbjerg.

- Jeg får rigtig meget ud af de her samlinger med Filippinerne. Det giver mig utrolig meget, og modsat i Esbjerg spiller jeg en stor og vigtig rolle på banen, når jeg er her. Det er også en af de primære årsager til, at jeg føler, at jeg har flere år i mig endnu, siger Jerry Lucena, der i Esbjerg har en helt anden rolle end på det filippinske landshold:

- Jeg er en af de ældre spillere i Esbjerg, og det betyder, at jeg kan bidrage med min erfaring og være en spiller, som de unge kan støtte sig til og altid kan komme til, hvis der er noget, de gerne vil snakke om. Selvfølgelig savner jeg at spille, og det tror jeg ikke, jeg kommer til mere for Esbjerg.

Se også: TV: Esbjerg frygter korsbåndsskade til profil efter solo-uheld

Jerry Lucena har tidligere optrådt for det danske U/21-landshold, men kan spille for Filippinerne, da hans far har rødder i landet.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere