Kold luft: Jonas Kamper langer kraftig ud efter Randers

Kantspiller Jonas Kamper har i de sidste to kampe end ikke været i truppen. Hvorfor ved han ikke, og han er mildest talt uforstående over for klubbens kommunikation

Jonas Kamper er alt andet end tilfreds med situationen i Randers FC i øjeblikket. (Foto: TYCHO GREGERS)
Jonas Kamper er alt andet end tilfreds med situationen i Randers FC i øjeblikket. (Foto: TYCHO GREGERS)

Der er masser af U-landskampe på cv'et, et ophold i tysk fodbold. Der er et dansk mesterskab, og der er to pokaltitler fra tiden i Brøndby IF.

Alligevel er der i Randers FC angiveligt ikke brug for eller plads til den hurtige Jonas Kamper, der i de sidste to kampe end ikke har været i den trup, Colin Todd har udtaget. Først torsdag i DBU Pokalen mod FC København, hvor Randers røg ud efter straffesparkskonkurrence, og senest søndag aften, hvor det blev til et nederlag på 1-2 i Superligaen til AaB.

Se også: AC Horsens sælger profil til Randers FC

31-årige Jonas Kamper, der har kontraktudløb til sommer, åbner nu op og fortæller om et dårligt forhold mellem ham, ledelsen og trænerstaben. Et forhold præget af dårlig kommunikation. For eksempel har han ikke fået en forklaring på, hvorfor han - en af de rutinerede og normalt sikre kort - end ikke har været i truppen.

- At jeg ikke har været udtaget de sidste to gang, ser jeg ikke som et udtryk for mine evner eller min nuværende form som fodboldspiller. Klubben tænker åbenlyst længere frem end til sommer, hvor min kontrakt udløber. Det er mit gæt, da jeg ingen yderligere forklaring har fået fra trænerteamet, siger Jonas Kamper til tipsbladet.dk og forklarer videre:

- I det hele taget har der været usandsynlig dårlig kommunikation mellem os, siden jeg blev skadesfri i foråret sidste år. Jeg vil gerne slå helt fast, at jeg er skadesfri, at jeg føler mig i virkelig god form, og at jeg er super klar til at give alt, hvad jeg har. Men nu er det anden kamp i træk, at jeg ikke er i truppen, så jeg må desværre forholde mig til, at det kan gå hen at blive et meget langt forår for mig.

Se også: TV: Haler ind på bronzen: AaB sænkede medaljerivaler

- Jeg er selvfølgelig pisse skuffet. Jeg er en af de mest erfarne spillere i klubben, og jeg har altid spillet med hjertet. Det er frustrerende, at jeg ikke får lov til at gøre mit arbejde færdigt både over for klubbens fans og i forhold til min egen fremtid. Jeg mener selv, at jeg altid har givet utroligt meget af mig selv til klubben og den ånd, der er på stedet.

Jonas Kamper skiftede fra Armenia Bielefeld til Randers FC tilbage i 2010, og i starten var han også et sikkert navn på holdkortet. Men i efteråret var Jonas Kamper oftest henvist til bænken, og dette forår tyder ikke på, at han kommer til at spille meget - når han slet ikke er i truppen.

Se også: Jonas Kamper overvejer USA

Kamper fik lov til at tage til USA i januar for at prøvetræne med Seattle Sounders fra Major League Soccer. Han giver denne tid som et eksempel på, hvor elendig kommunikationen er mellem klub og spiller - og et eksempel på, hvad han selv mener er en skuffende beslutning fra Randers FC.

- Jeg fik lov til at tage til USA (sidst i januar, red.), og der blev afsat seks dage til at nå til enighed med Seattle Sounders. Det var ikke muligt for Sounders at træffe en beslutning omkring min kontrakt uden at se mig spille i en træningskamp først. Det er en formalitet, sagde de.

- Min rådgiver og jeg kontaktede Randers FC - der på det tidspunkt var på træningsophold i Spanien - for at høre, om det var muligt at møde ind 36 timer senere end aftalt, hvis det (skiftet til Seattle, red.) alligevel skulle gå i vasken. Det afviste Randers, og da jeg på grund af rejseforsinkelser og mistet bagage kom 12 timer for sent til træningslejren, kvitterede de med en skriftlig advarsel og en dagbøde, siger Jonas Kamper.

Se også: Kampers USA-skifte kollapset

Randers gik selv med tanker om at forstærke sig, hvis Kamper skulle forlade klubben til fordel for Seattle Sounders. Men han peger på, at han ikke spiller, og at der reelt ikke var brug for en erstatning for Kamper, hvorfor han undrer sig over, at han ikke kunne få 36 timer ekstra til at få skiftet på plads. Og så er han ikke overraskende skuffet over at få en bøde.

Trods det dårlige forhold har Jonas Kamper i sinde at agere professionelt resten af foråret, og han er klar til at spille, hvis trænerteamet skulle få brug for den hurtige kantspiller. Han frygter bare, at tiden i Randers FC er slut allerede nu.

- Jeg håber selvfølgelig stadig på spilletid i løbet af foråret, så jeg kan vise, hvad jeg kan, og jeg er mildest talt træt af at se til fra bænken, og nu også tribunen. Som professionel fodboldspiller vil man spille og kæmpe for sit hold og sin klub. Det vil jeg selvfølgelig også, men det ser ud til, at min tid i Randers er udløbet tre måneder for tidligt.

Jonas Kamper har spillet 12 kampe denne sæson, blot fire af dem har været fra start.

16 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere