Koldfront i AGF: Derfor er Riddersholm i søgelyset

Der er dybe skår i forholdet mellem AGF-toppen og cheftræner Morten Wieghorst

Morten Wieghorst har ikke længere det varmeste forhold til AGF-toppen, og derfor er Glen Riddersholm i søgelyset.

Set udefra kan det virke irrationelt, at AGF-direktør Jacob Nielsen har haft flere samtaler med Glen Riddersholm i forhold til et cheftrænerjob i klubben.

Nuværende træner Morten Wieghorst har siden sin tiltrædelse i klubben i 2014 ført klubben op i den bedste række og indledte Superliga-opholdet med otte point i de første fire kampe.

Men det giver mening, at Jacob Nielsen handler i rettidig omhu. Flere kilder fortæller til Ekstra Bladet, at forholdet mellem Morten Wieghorst og AGF-ledelsen ikke er det varmeste.

Da Wieghorst blev ansat af bestyrelsesformand Lars Fournais var det i en overgangsperiode, hvor AGF både var uden administrerende direktør eller sportsdirektør.

(Foto: Ernst van Norde)
Wieghorst under sin første AGF-træning. (Video: Ernst van Norde)

Wieghorst blev dengang lovet en enorm sportslig indflydelse på hele AGF-setuppet samt transferpolitikken, men Jacob Nielsen, som kort efter blev hentet som direktør i Randers, var indstillet på at hente en sportschef, som han personligt håndplukkede.

(Foto: Ernst van Norde)
Jacob Nielsen om skiftet til AGF. (Video: Ernst van Norde)

Det blev svenske Jens T. Andersson, der denne sommer har hentet adskillige spillere qua sit stærke internationale netværk, hvor han blandt andet tidligere har været sportschef i kroatiske Hajduk Split.

AGF hentede i sommerens transfervindue spillere som Josip Elez på leje i Lazio, Ahmed Yasin i svenske Örebro, Adrian Lopez i Montreal, Dino Mikanovic i Hajduk Split, Aleksandar Cavric i Genk og Dzhamaldin Khodzhaniazov i Zenit.

Alle spillere der bærer klart præg af, at det er Jens Andersson, der har hentet dem, hvor Wieghorst så i hvert fald har været mere inde over, at man har hentet Daniel A. Pedersen i Silkeborg samt Elmar Bjarnason i Randers.

Glen Riddersholm har haft samtaler med AGF-direktør Jacob Nielsen (Foto: Anders Brohus) AGF - 28. sep. 2015 - kl. 07:15 Afsløring: Guld-Glen førte hemmelige samtaler med AGF

De dybe rifter mellem Wieghorst og den nye AGF-ledelse kom især omkring fyringen af scout Erik Larsen.

Ham havde Wieghorst ønsket tilknyttet ved sin ansættelse, fordi det var en mand, han havde tillid til efter et nært samarbejde i Swansea. Erik Larsen har været en del af Michael Laudrups team allerede helt tilbage fra Getafe-ansættelsen i 2007.

Wieghorst var assistenttræner for Michael Laudrup i Premier League-klubben Swansea, hvor Erik Larsen fungerede som Laudrups personlige scout.

Men da Erik Larsen ikke tog med Michael Laudrup til Qatar, så fik Wieghorst muligheden for at tilknytte ham i AGF.

Med Jens T. Anderssons ansættelse blev aftalen imidlertid et problem, og i februar meddelte AGF så, at man ophævede kontrakten med Erik Larsen, fordi samarbejdet ifølge den svenske sportschef ikke fungerede optimalt.

Erik Larsen sagde selv til Ekstra Bladet, at AGF-direktør Jacob Nielsen allerede fra starten internt over for en medarbejde havde ytret bekymring over hans ansættelse.

Morten Wieghorst forholdt sig nogenlunde tavs offentligt omkring Erik Larsen-fyringen, men sagde dog til Jyllands Posten.

- Jeg er ærgerlig og ked af det ikke mindst på klubbens vegne. Vi har sagt farvel til en god mand, mere vil jeg ikke sige. Jeg er i bund og grund imod at snakke om det, for jeg har altid været loyal over for de klubber, jeg har været i, og det samme er jeg her, men lige præcis den her beslutning er jeg ikke enig i, sagde Morten Wieghorst.

Forholdet mellem Wieghorst og de to stærke mænd i AGF-toppen er tåleligt, men i kulissen meldes der om, at der ikke skal det helt store stormvejr i gang for at vælte korthuset.

En anden faktor AGF-direktør Jacob Nielsen sandsynligvis også har taget højde for er, at Morten Wieghorst er blandt emnerne til landstrænerposten som afløser for Morten Olsen.

Skulle DBU vælge at gå benhårdt efter Wieghorst, som tidligere havde ansvaret for U21 landsholdet, så ville det give mening, at AGF har en afløser i kikkerten, så de ikke bliver taget på sengen.

Glen Riddersholm har haft samtaler med AGF-direktør Jacob Nielsen (Foto: Anders Brohus) AGF - 28. sep. 2015 - kl. 07:15 Afsløring: Guld-Glen førte hemmelige samtaler med AGF

I en ung alder har Riddersholm allerede prøvet og opnået mere end de fleste af sine kolleger. Få overblikket over hans begivenhedsrige karriere her.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

35 kommentarer
Vis kommentarer