Kommuner brænder formuer af på tomme sæder

Der er blevet investeret for 1,2 mia. kr. på de danske fodboldstadioner, men kun 39 pct. af tilskuerkapaciteten bliver udnyttet, skriver Jyllands-Posten

I næsten 80 procent af Superliga-kampene i den forgangne sæson har mere end halvdelen af sæderne været tomme. Foto: Lars Poulsen
I næsten 80 procent af Superliga-kampene i den forgangne sæson har mere end halvdelen af sæderne været tomme. Foto: Lars Poulsen

Tilskuerne har ikke just valfartet til fodbold i Superligaen i den forgangne sæson.

I en sæson med ændret struktur, der netop skulle øge interessen og lokke folk på stadion er tilskuertallet faldet til gennemsnitlig 6002 pr. kamp. Det laveste niveau i 15 år!

Ifølge en analyse fra Idrættens Analyseinstitut (Idan) blev kun i gennemsnit 39 pct. af den samlede tilskuerkapacitet udnyttet i den forgangne sæson. Det skriver Jyllands-Posten.

Analysen viser, at 'udsolgt' er et stadigt sjældnere begreb. Således kunne blot 2 af de 253 kampe i den bedste danske fodboldrække prale af, at der var solgt mere en 90 procent af pladserne - mens hele 78 procent af kampene ikke engang kunne blive solgt halvvejs ud.

En skarp kontrast til de godt 1,2 milliarder kr., som en række kommuner siden årtusindskiftet har investeret i udvidelser eller nyopførelser af stadioner.

- Ingen kommune vil normere på samme måde, når det handler om skoler eller daginstitutioner. Hvis man byggede et plejehjem med plads til 100 ældre og kun fik 39 af værelserne brugt, ville det blive betragtet som vanvittigt.

- Når sporten går ind, tager følelserne over, og man forsømmer nogle gange at tænke rationelt, påpeger Idan-direktør Henrik Brandt over for Jyllands-Posten.

At der bliver brugt så mange penge på stadion-anlæg hænger sammen med, at et krav til et Superliga-stadion er, at det skal kunne rumme 10.000 tilskuere.

Et urimeligt krav, mener Venstres idrætsordfører, Britt Bager, der vil tage kontakt til DBU.

- Vi skal have drøftet, hvorvidt det er et rimeligt krav. Jeg forstår, at der skal være en ambitiøs tilgang, men det skal ske med respekt for kommunernes økonomi og de mindre klubbers reelle behov for så store stadioner. Alt andet vil være mærkværdigt, siger hun.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri