Konen slår i bordet: Todd stopper som træner

Colin Todd er færdig som fodboldtræner efter hans fyring i Superliga-klubben Esbjerg. Det bekræfter hovedpersonen over for Ekstra Bladet

Colin Todd stopper sin træner-karriere. Foto: Christer Holte
Colin Todd stopper sin træner-karriere. Foto: Christer Holte

Mandag formiddag meddelte Esbjerg fB, at klubbens samarbejde med cheftræner Colin Todd stopper med øjeblikkelig virkning.

Selvom den vestjyske klub i de seneste kampe har oplevet tiltrængt succes og hentet otte point i de seneste fem opgør, var det altså ikke nok til at overbevise Esbjergs ledelse.

Todd er fyret og i stedet er Lars Lungi Sørensen ny mand i trænersædet.

- Vi bebrejder ikke Colin Todd de resultater, han har nået i sin tid i EfB, men vi tror heller ikke på, at han er den langsigtede løsning. Der er behov for at udstikke en ny retning, og jeg vil gerne sætte den proces i bevægelse straks, udtalte sportsdirektør Ted van Leeuwen.

Det viser sig nu, at tjansen i EfB blev Todds sidste i karrieren.

Hovedpersonen oplyser over for Ekstra Bladet, at han efter en samtale med sin kone har besluttet, at træner-karrieren slutter.

-Jeg har snakket med min kone, Jen, og hun siger, at det var det. Hun er min manager. Det er hende, der træffer beslutningerne. Så det er sidste gang, jeg har stået i spidsen for en fodboldklub, siger 67-årige Colin Todd.

Han vil ikke udtale sig yderligere om sit pludselige stop som cheftræner i Esbjerg.

- Jeg har indgået en aftale med Esbjerg, og jeg kan derfor ikke kommentere eller udtrykke min holdning til fyringen, siger Todd.

Englænderen indledte sin træner-karriere i 1990, da han overtog tøjlerne i Middlesbrough. 17 år senere meldte han sin ankomst i den bedste danske række, da han blev cheftræner i Randers FC. Efter en kort smuttur til Darlington, vendte han tilbage til Randers i 2012, før han i juli i år overtog ansvaret i Esbjerg fB.

Colin Todd nåede at stå i spidsen for Randers i 177 superligakampe og for Esbjerg i yderligere 20 ligakampe.

I Esbjerg blev det til tre sejre og syv uafgjorte i 20 forsøg.

Det eneste underlige ved fyringen er timingen, mener Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen. Esbjerg Efter spiller-svinere: Todd fyrede sig selv

Colin Todd tiltrådte som træner denne sommer (Foto: Anders Brohus) Esbjerg Revser Esbjergs ledelse: Det er et galehus

Esbjerg Colin Todd fyret i Esbjerg

44 kommentarer
Vis kommentarer