Kort før lukketid: Her er Brøndbys transfer-plan

Natten til tirsdag smækker transfervinduet i, og Brøndbys sportsdirektør Per Rud er en travl herre, som i disse dage bruger sin telefon mere end normalt

Se Per Rud fortælle mere om Brøndby-transfers. (Video: Tariq Khan)

ALCANTARILHA (Ekstra Bladet): De fleste danskere forbinder Algarve-kysten i Portugal med ferie og afslapning. En mulighed for at trække stikket og slippe væk for hverdagens hæsblæsende tempo.

Men for Brøndbys sportsdirektør Per Rud er situationen en anden. Slev om han i øjeblikket er draget med resten af Superliga-mandskabet til snuden af den iberiske halvø, har han ikke givet slip på kontoropgaverne. Tværtimod. For transfermarkedet lukker om få dage, hvilket betyder, at der er gang i telefonen i tide og utide.

  Fredrik Semb Berge (der bukker sig) er en af tre spillere, der har fået besked på at finde en ny klub (Foto: René Schütze) Superligaen Brøndby vil af med disse tre

Fredag formiddag er ingen undtagelse, da Ekstra Bladet møder Rud i forbindelse med Brøndbys træning. Her har sportsdirektøren ikke mulighed for at følge meget med i spillet, der foregår ude på banen, for der er fortsat ting, der mangler at komme på plads uden for linjerne.

- Vi har sagt mange gange, at det handler om at trimme truppen nu, for den er simpelthen for stor. Alle spillere skal være klar til at springe ind både fysisk og mentalt. I den forbindelse er det vigtigt,  at du har en trup, hvor alle er 100 procent klar hele tiden. Derfor skal vi gøre vores trup mindre, siger Per Rud.

Anders Bay (t.v.) stopper efter uenighed om rollefordelingen. (Foto: Linda Johansen) Brøndby Brøndby-chef stopper efter uenighed

- Det hænger også sammen med nogen af de investeringer, vi har lavet. Der skal være idé i det, og vi er enige om, at der skal trimmes. Alt afhængig af hvad der så sker, vil det så definere, hvad vi skal have ind af spillere, siger han.

Brøndby meldte tidligere på ugen åbent ud, at forsvarsspillerne Fredrik Semb Berge og Michael Almebäck meget vel snart kan være fortid på Vestegnen, og duoen er da også blevet hjemme i Danmark for blandt andet at have bedre mulighed for at afgøre, hvordan fremtiden skal se ud.

- Der er en hel del interesse for Fredrik Semb Berge. Selv om medierne har gjort ham til et flop, kan jeg sige, at der er kæmpe stor interesse for ham fra andre steder, og vi har sagt til hans agent, at han godt må undersøge det marked, siger Per Rud.

- Der er altid alle mulige undskyldninger og forklaringer, men 7-0 skal man ikke tabe på det her niveau. Det skal man ikke, siger formand Jan Bech Andersen (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby-boss: Man taber ikke 7-0 på dette niveau

- Der er altid alle mulige undskyldninger og forklaringer, men 7-0 skal man ikke tabe på det her niveau. Det skal man ikke, siger formand Jan Bech Andersen (Foto: Lars Poulsen) Brøndby Brøndby-boss: Man taber ikke 7-0 på dette niveau Brøndby har forlænget med klubbens hovedsponsor (Foto: Tariq Mikkel Khan) Superligaen Glæde i Brøndby: Ny aftale med hovedsponsor

- I Michael Almebäcks tilfælde har han i gennem længere tid haft det ønske at se, om han kunne finde et sted med noget mere spilletid, end der var udsigt til her. Men hvor langt vi er på agent- og klub-niveau, kan jeg ikke komme nærmere end det. Men da både klub og spiller er enige om, hvad der skal ske, er der jo gode chancer for, at Michael vil forsvinde, fortæller Rud.

Sportsdirektøren bebuder samtidig, at det ikke er sikkert, at trafikken kun bliver ensrettet i Brøndby. Traditionen tro kan det pludselig gå stærkt i denne tid, og opstår der en mulighed for et godt køb, vil klubben være klar til at slå til.

Johan Elmander erkender, at han heller ikke i Sveriges to vinterkampe har imponeret (Foto: Lars Poulsen) Landsholdsfodbold 'Trist hvis Elmander slutter sådan'

- Hvis man kigger på de spillere, vi har til hver position, er vi rigtig godt dækket ind. Også selv om der ikke skulle komme nogen tilgange. Men der er jo tale om Brøndby, og vi får tilbudt rigtig mange ting, og der er meget i gang, så hvem ved…Måske sker der noget. Hvis ikke der gør, er det dog ikke sådan, at jeg er bitter i næste uge.

0 kommentarer
Vis kommentarer