Kunstigt åndedræt - gyldne point til Hobro

Hobro hentede med sejren ind på den øvrige bund i Superligaen

Hobro fik tre point efter 1-0-sejren over Vejle: (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)
Hobro fik tre point efter 1-0-sejren over Vejle: (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix)

HOBRO: (Ekstra Bladet)

På et flot gennemspillet angreb med Mathias Haarup som afslutter og målscorer sikrede bundproppen Hobro sig en 1-0-sejr i duellen mod Vejle og dermed tre tiltrængte og værdifulde point.

For det betyder at himmerlændingene nu – udover vejlenserne – har fået kontakt med flere af klubberne i Superligaens nederste region.

Den gyldne Hobro-scoring faldt seks minutter før pausen.

Emmanuel Sabbi sendte bolden ud til Mikkel M. Pedersen i venstresiden, som efter et enkelt træk ekspedere den videre til Haarup, der iskoldt sparkede bolden ind i det lange hjørne bag målmand Pavol Bajza.

For hjemmeholdet var sejren ikke bare en vigtig pointgivende triumf, men også en markant succes på den måde, at det var første gang i sæsonen, at holdet holdt modstanderne fra at score.

Hele 33 gange var bolden sejlet ind bag Jesper Rask indtil opgøret mod oprykkerne.

Og det er altså stadig status. Ikke mindst fordi Rask var sikker mellem stængerne, ligesom kæmpen Rasmus Minor ragede op som en klippe i midterforsvaret.

I 1. halvleg havde Vejle bolden mest, men det blev ikke omsat til nævneværdigt, hvad angår chancer.

Ganske enkelt fordi, at der manglede både ideer og kreativitet i opspillet. Så på den måde blev der rakt en hjælpende hånd til det hjemmeholds-forsvar, der andre gange har været hullet som en si.

Melker Hallberg havde et forsøg, der gik lige forbi målet og topscorer Allan Sousa kom en støvlespids for sent frem til at få afsluttet på et ellers godt indlæg fra venstre.

Men ellers skete der ikke noget foran målet for i 2. halvlegs første minut, hvor Imed Louati fyrede et fladt skud af sted, som Jesper Rask måtte ud i fuld længde for at klare.

Og generelt blev gæsterne mere målrettede i de sidste 45 minutter, hvilket betød, at hjemmeholdet var under næsten konstant pres.

Det udløste også chancer. Den største til Allan Sousa, der dog præsterede at sparke forbi bolden, da han fik den serveret i helt fri position midt foran målet.

Og trods den nervøse 2. halvleg holdt Hobro altså føringen – og fik masser af varme på en ellers iskold dag.