Kuriøst: Esbjerg-spiller fik straf - Men FCK-stjerne slipper

DBU's disciplinærudvalg valgte ikke at straffe Nicolai Jørgensen, efter FCK-stjernen sparkede ud efter modstander. Esbjergs Erik Friberg fik dog rødt kort for samme forseelse tidligere på måneden

DBU's disciplinærudvalg meddelte i dag, at hverken Mathias Zanka Jørgensen eller Nicolai Jørgensen bliver straffet for deres slag og spark mod Randers' Kasper Fisker, da de to hold tørnede sammen i sidste runde af Superligaen.

Zanka slap, da dommeren i kampens hede havde vurderet, at FCK-stjernen ikke gjorde noget kriminelt i situationen - og derfor kan disciplinærudvalget ikke lave den kendelse om.

Anderledes forholdt det sig med Nicolai Jørgensen, hvor dommerne ikke var opmærksomme i selve opgøret - dermed havde disciplinærudvalget mulighed for at straffe FCK'eren efterfølgende - på samme måde som de gjorde med Brøndby-anfører Daniel Agger, der fik to dages karantæne efter et albueslag på Mathias Zanka Jørgensen 2. påskedag.

Se også: Agger idømt to spilledages karantæne

Udvalget mente dog ikke, at der var tale om en 'forseelse, hvor en spiller udsætter en modspiller for fare, eller som i øvrigt er udtryk for en adfærd, der i alvorlig grad er utilladelig eller voldsom' - som de skrev i deres pressemeddelelse tidligere i dag.

Mange har dog været dybt uenige i DBU's vurdering af Nicolai Jørgensens spark - her er et udpluk af kommentarer fra Twitter:

Og det kan da også undre, at FCK-stjernen slippe for straf, hvis man kigger nærmere på en tidligere lignende forseelse.

Den 10. april blev Esbjergs Erik Friberg nemlig udvist efter 72 minutters spil, da han tjattede ud efter Hobros Jonas Damborg.

I denne situation var dommeren opmærksom på forseelsen, og præsenterede derfor svenskeren for et korrekt rødt kort.

Se Fribergs røde kort her:

De to situationer ligner dog meget hinanden - men det er altså kun Esbjergs Friberg, der endte med at blive straffet.

FCK-stjernen indrømmede dog selv efter kampen mod Randers i sidste uge, at han havde sparket ud efter Fisker.

- Han (Kasper Fisker) irriterer mig bare generelt. På et tidspunkt hopper han ind i maven på mig, og så sparker jeg ud efter ham. Det var dumt, og kun noget, jeg gør én gang, sagde Nicolaj Jørgensen.

60 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere