Annonce:
Annonce:

Kvalt i egen succes: Her er alle Superliga-sensationens problemer

Da FC Helsingør søndag sikrede sig oprykning til den bedste danske række, fulgte der en lang række krav med til klubben – krav, der kan være tæt på umulige at efterkomme

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Dansk Boldspil Union har en lang række krav til de klubber, der spiller med i toppen af dansk fodbold. Da FC Helsingør søndag spillede 2-2 i et hæsblæsende opgør ude mod Viborg, sikrede de sig oprykning til Superligaen, men derved blev de stillet overfor endnu skrappere krav i forhold til klubben, sikkerheden og stadionfaciliteter.

Helsingør-boss i kamp mod tiden: Vi skal spille her!

Under den netop afsluttede sæson i 1. Division har klubben haft dispensation til at spille på hjemmebanen, og det var under langt mere lempelige krav end dem, de skal efterkomme efter sommerpausen.

Der er behov for langt højere sikkerhed i Helsingør, hvis der skal kunne spilles Superliga der Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Der er behov for langt højere sikkerhed i Helsingør, hvis der skal kunne spilles Superliga der Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Da Viborg FF gæstede Helsingør Stadion i onsdag satte de med 3.382 tilskuere ny tilskuerrekord. På stadionet er der plads til 4.500, og de mangler dermed 5.500 pladser for at opfylde Superliga-kravet på 10.000.

Annonce:

Som det ikke var nok, så kræves der også, at 3.000 af pladserne er siddepladser – Helsingør Stadion har 282, ligesom de også mangler varme i banen.

Selvom det er hyggeligt, at hjemmeholdet og udeholdets fans står 10 meter fra hinanden adskilt af noget, der mener om et hegn fra et kolonihavehus, så vil onde tunge sige, at det kan føre til konfrontationer, og FC Helsingør skal derfor have sat et fintmasket net omkring udeholdets fans.

FC Helsingør håber, at de kan få dispensation til at spille Superliga Foto: Jens Dresling/POLFOTO
FC Helsingør håber, at de kan få dispensation til at spille Superliga Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Samtidigt skal der sikres beskyttet parkering til udeholdet og overvågning både på og udenom arealerne.

For spillernes skyld skal de have sat et par ekstra bokse op, hvis ikke halvdelen af mandskabet skal sidde skal sidde på jorden, og der skal laves en sikring af spillerpassagen til og fra omklædningsrummet.

Der skal desuden sættes et lysanlæg og en ekstra resultattavle op. Der skal ordnes handicap forhold og opstilles ekstra toiletter – der er i alt 67 regler, der skal efterkommes og syv, der enten anbefales eller er ønskværdige.

Annonce:

Oprykkerklubben har dog mulighed for dispensation. Ifølge DBU’s regler, så skal dispensationen være dem i hænde senest en måned før starten på det turneringsår, der søges dispensation for.

Der kun gives dispensationer én gang til oprykkende klubber.

Der vil dog være løbende kontakt i mellem klubben og DBU omkring de krav, der dispenseres fra, og såfremt, der er problemer, så kan klubben tvinges til at finde et andet sted at spille deres kampe.

Du kan læse alle krav til danske stadions her.

Alternative stadion muligheder

Hvis ikke FC Helsingør får dispensation til at benytte hjemmebanen i Superligaen, så har de følgende muligheder inden for en relativ kort køretur:

Farum Stadion
Kapacitet: 10.300
Distance: 36 kilometer

Lyngby Stadion
Kapacitet:10.000
Distance: 36 kilometer

Gladsaxe Stadion
Kapacitet:13.507
Distance: 42 kilometer

Efter sejren stod den på fadøl, fællessang og sprøjtende champagneplasker: Romerlys til våd efterfest: 'Vi er jo bare nogle bonderøve, der ikke er gearet til Superligaen'

Succesen åbner døre, og nu er der en profil på vej til Brøndby: Helsingør-profil på vej til Brøndby

Det er en turbulent tid for Helsingør-træneren, der efter Viborg sejren blev meldt til politiet: Ny Superliga-træner meldt til politiet

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: