Løneksplosion i Superligaen: Se den vilde stigning

Superligaen er lønførende i Norden, og gennemsnitslønnen har nu passeret 100.000 kr. om måneden

Hjemvendte profiler som Mathias 'Zanka' Jørgensen og Daniel Agger menes at have gode lønninger i ligaen. (Foto: Lars Poulsen)
Hjemvendte profiler som Mathias 'Zanka' Jørgensen og Daniel Agger menes at have gode lønninger i ligaen. (Foto: Lars Poulsen)

Lønfesten har for alvor taget fat i Superligaen. I 2014 passerede årslønnen i gennemsnit 1,2 mio. kr. for en spiller i den bedste danske fodboldrække.

Superligaen har oplevet en sand løneksplosion de senere år. Fra en halv million ved årtusindeskiftet til 700.000 for syv år siden og nu til et niveau, der for længst har passeret millionen.

De bedste danske spillere er velbetalte, men Mads Øland, der er direktør i Spillerforeningen, har en pointe, når han ser på spillerlønningerne i Superligaen.

Glen Riddersholm (th.) har ikke tænkt sig at vente på Ståle Solbakken og FCK, når kampen om guldet går ind i sin afgørende fase. (Foto: KIM MATTHÄI LELAND) FC Midtjylland FCM-træner flytter guldkampen til Alpe d'Huez

- Lønnen er høj i forhold til det danske arbejdsmarked. Men lønnen i Superligaen er faktisk meget lav i forhold til de fodboldlande, vi gerne vil sammenligne os med. Holland, Østrig, Belgien samt de bedste klubber i Polen og Tjekkiet har et væsentligt højere lønniveau, siger Øland.

- De kan godt have lønninger, der mindst er tre-fire gange større end vores. Og forskellen bliver ved med at vokse, påpeger Mads Øland.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Tallene er baseret på den årlige gennemsnitsløn

En klub som Club Brugge, der har slået FCK og Brøndby ud og er tæt på at eliminere AaB ligger eksempelvis med et lønsnit på 750.000 kr. om måneden for sine spillere.

- Lønningerne i topsport er høje, men skal vi have en chance i fremtiden er det vigtigt vi har en række økonomisk stærke klubber, påpeger han.

Hos klubbernes organisation, Divisionsforeningen, erkender direktør Claus Thomsen, at klubberne har været gennem en periode, hvor det har været nødvendigt at tilpasse sig til den nye virkelighed.

Lasse Riise var tilbage med et brag og scorede to kasser (Foto: Polfoto) Superligaen Spøgelsesmål sænkede Silkeborg

- En fodboldklub er ikke som en almindelig virksomhed. Der har i perioder været overinvestering. Men nu føler jeg, at det økonomiske fundament er på plads i klubberne, siger Claus Thomsen.

- Derfor tror jeg også, at klubberne er parate til at investere og øge kvaliteten i Superligaen. Det betyder samtidig, at vi igen kan begynde at kravle opad på den europæiske rangliste.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Tallene er baseret på den årlige gennemsnitsløn

0 kommentarer
Vis kommentarer