Lyngby den HELT store vinder: Så mange tv-millioner scorer din klub

- Vi får stigende entreindtægter og mindst seks mio. kr. mere i tv-penge i forhold til vores budget, siger Lyngbys formand, Torben Jensen, der er blandt de helt store vindere, da tv-pengene blev delt ud efter grundspillet

Opdelingen med et mesterskabs-slutspil og et kvalifikations-slutspil har fået den helt store vinder, inden det er skudt i gang.

Som det fremgår her, er Lyngby allerede sæsonens helt store vinder. Oprykkerne har allerede på nuværende tidspunkt sikret sig 13.594.000 mio. kr. i tv-penge efter de to første uddelinger.

Læg dertil, at David Nielsens tropper er sikker på yderligere en stor milliongevinst i tv-penge ved den tredje og sidste uddeling efter sæsonen, fordi de får flere attraktive kampe i resten af sæsonen.

Oprykkerne fra Lyngby står således til den store million-gevinst på rouletten, efter klubben har sikret sig en plads i top-6 og mesterskabsslutspillet.

Klubben er fri for at bekymre sig om nedrykning, men kan i stedet fokusere på jagten på bronzemedaljer, det forestående salg og planlægningen frem mod den nye sæson.

Scorer mindst seks mio. kr. ekstra
Den økonomiske indsprøjtning til Lyngby for at spille top-6 er markant.

- Vores budget blev lagt ud fra, vi skulle slutte som nummer 10, hvilket skulle give 15 mio. kr. i tv-penge.

- Nu er vi sikret minimum en sjetteplads, men går efter den bedste placering. Vi kan derfor justere vores forventninger til, at vi modtager 21-22 mio. kr. i tv-penge. Vi er meget tilfredse med, at vi kan øge vores indtægter med mere end 40 procent, siger Torben Jensen, formand for Lyngby Boldklub.

Lyngby-formanden kan ikke kun se frem til seks-syv mio. kr. i øgede tv-indtægter. Der følger stigende entreindtægter med, når modstanderen hedder FC København og Brøndby frem for Silkeborg og Horsens på Lyngby Stadion.

- Hvis vi ser på de tal, vi kender fra de allerede spillede kampe, hvor kampene mod FCK og Brøndby skilte sig markant ud, så vil mesterskabsslutspillet betyde flere indtægter, fordi vi skal møde de to klubber igen, fastslår Torben Jensen.

TV-pengene er blevet uddelt for anden gang i løbet af sæsonen. Her er det samlede udbytte for de 14 klubber i Superligaen, hvor Esbjerg er de store tabere, mens Lyngby fremstår som den store vinder. Den sidste uddeling finder sted efter sæsonen.

SÅDAN ER TV-PENGENE FORDELT

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Nemmere salgsproces
Som formand for Lyngby og direktør i Hellerup Finans har Torben Jensen gennem længere tid forsøgt at sælge klubben til investorer. Han tror, at pladsen i top-6 er en kærkommen gave i forhold til den proces.

- Det er yderst positivt, og vi er meget glade for, at spillere og trænerstab har vist så stor styrke. Det gør alting lidt nemmere for os, forklarer formanden og uddyber:

- Det er nemmere at sælge en klub i Superligaen frem for en klub, man ikke ved hvilken liga, den spiller i næste år. Så det er afgjort en fordel for os, vi er i mesterskabsslutspillet, understreger han.

Hellerup Finans har været i gang længe med at forsøge at sælge Superligaklubben, men nu bliver der sat turbo på opgaven, så et salg kan være på plads, inden sæsonen slutter.

- Vi forventer, klubben er solgt, inden sæsonen slutter. Det baserer vi netop på den vished, vi har fået om Lyngbys plads i Superligaen for den kommende sæson, og de forhandlinger vi har kørt i efterhånden lang tid. Men vi har også fået mange henvendelser fra udlandet, at et salg vil være helt nærliggende, siger Torben Jensen.

Tilfører flere penge i marts
Han har ikke sat en deadline for, hvornår et salg skal være på plads. Men via hovedaktionæren Hellerup Finans har han sørget for at tilføre penge til Lyngby, så klubben ikke er havnet i driftsproblemer. Senest i denne uge er klubben blevet tilført yderligere tre millioner kroner, så der siden årsskiftet er tilført 13 mio. kr. i kapital til Lyngby Boldklub.

- Vi har tilført kapital i de seneste uger, og vi tilfører klubben mere kapital i løbet af marts.

- Ved udgangen af marts er klubben kapitaliseret tilstrækkeligt til, at der ikke skal tilføres yderligere kapital i den kommende sæson med det nuværende setup.

- Det betyder, at vi kan tillade os at vente på den rigtige ejer – en ejer, som vil videreføre de planer, vi har lagt for Lyngby Boldklubs fremtid, pointerer Torben Jensen.

Allan Olsen Det stinker, Jylland!

Det går bestemt ikke Randers' vej i foråret. Foto: Mikkel Berg Pedersen Randers FC Superliga-boss indrømmer fiasko: Vi står i lort til knæene

27 kommentarer
Vis kommentarer