Lyngby i total nedtur - færdige i Superligaen

Vendsyssel er Superliga-klassens nye dreng på bekostning af Lyngby, der rykker ned efter et samlet 1-3-nederlag i nedrykningsplayoff

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Det er, når tingene spidser allermest til, at fodbold kan skuffe mest eller udløse størst eufori – alt efter øjnene der ser.

Om det er i en Champions League-finale i Kiev eller et direkte opgør om nedrykning i Lyngby, er vilkårene de samme. Der skal findes skurke, der skal findes helte, der skal vindes og en taber.

Efter en tumultarisk sæson med truende konkurs og trænerskifte må Lyngby sande, at klubben ikke kunne formå at undgå nedrykning. Over to kampe var Vendsyssel FF bedst.

Lyngby havde kniven på struben efter et spinkelt 0-1-nederlag i den første kamp. Der skulle angribes, der skulle scores.

Og selvom det var rodet og uskønt, var Lyngby bedst fra første fløjt. Michael Lumb var snublende nær den forløsende scoring efter 26 minutter, og det samme var Jesper Christjansen inden pausen.

Men Vendsyssel stod imod og var ikke sådan at kyse. Det er ellers blot få uger siden, at Erik Rasmussen stoppede på trænerposten og forlod klubben midt i oprykningsræset i første division. I stedet er det Jens Berthel Askou og klubdirektør Mogens Krogh, der har ledt holdet i sæsonens sidste kampe.

Trænerduoen fik nok at juble af.

Først fik de dog en forskrækkelse, da hjemmeholdet tilkæmpede sig et straffespark kort efter pausen. Den unikke mulighed for at bringe Lyngby tilbage på Superliga-kurs blev dog misbrugt af Herolind Shala, mens Vendsyssel-spillerne overfaldt keeper Nikolai Flø i ren og skær jubel. På hjørnesparket efter var Lyngby så millimeter fra at score på et hovedstød af Kevin Tshiembe. Bolden ville ikke ind denne søndag.

I stedet kunne Vendsyssels Lucas Jensen eksekvere en elegant kontra efter et massivt Lyngby-fremstød. Bolden sneg sig ind bag Mikkel Andersen.

Jovist, Jeppe Kjær udlignede til 1-1, og Lyngby pressede på, men de kom aldrig nærmere. For Vendsyssel stak kniven helt ind i det åbne sår ved at score i overtiden til 2-1, og så udviklede det sig kaotisk med et rødt kort til Michael Lumb i slutfasen.

Oprykning, bronzemedaljer, nedrykning. Lyngbys tre seneste sæsoner har været én stor rutsjebanetur, der nåede sit lavpunkt for de kongeblå søndag eftermiddag.

For Vendsyssel var det blot starten på et ny kapitel i klubbens historie.

Superliga.

FC Midtjylland Drømme-transfer på plads: Så meget betaler FCM for stjernen

FC København Her er FCK's nye spiller - mangler kun lægetjek

Erik Johansson (th.), der her jubler sammen med Pieros Sotiriou efter en kvalkamp til Champions League, bliver formentlig snart Djurgården-spiller. Foto: Jens Dresling FC København Stjernen er tabt for FCK: Her er hans nye klub

1 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
2 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
3 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
4 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
5 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
6 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
7 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
8 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
9 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
10 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
11 af 12 Lyngby må en tur i 1. division, mens Vendsyssel skal spille superliga-bold. Foto: Liselotte Sabroe
12 af 12 Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
107 kommentarer
Vis kommentarer