Lyngby vil ikke betale 'vanvittig pris' for ambulance

Først lovede Lyngby at betale regning til ambulancefirma - nu har piben fået en anden lyd

Lyngby imponerede på banen i Europa League, men deltagelsen har fået et noget specielt efterspil. Foto: Jens Dresling/Ritzau
Lyngby imponerede på banen i Europa League, men deltagelsen har fået et noget specielt efterspil. Foto: Jens Dresling/Ritzau

For to uger siden kunne Ekstra Bladet fortælle, at det private ambulancefirma Ambulix havde besluttet at sende Lyngby Boldklub til inkasso, fordi fodboldklubben ikke betalte regningen for de læger og ambulancer, der blev stillet til rådighed i forbindelse med Europa League-kampe.

Tager Lyngby til inkasso i ambulance-sag: 'Hvor er vores penge?'

Ved den lejlighed lovede Lyngbys operationelle direktør, Kenneth Mikkelsen, at alle klubbens regninger ville blive betalt, men sagen har siden taget en ny drejning.

Regningen på 50.000 kroner er stadig ikke betalt, og Lyngby Boldklub har nu valgt at pudse en advokat på ambulancefirmaet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Lyngby Boldklubs bestyrelsesformand, Torben Jensen, der i et skriftligt svar bekræfter, at Lyngby ikke vil betale regningen, fordi den ikke er korrekt.

- Vi betaler naturligvis alle regninger, der er korrekte og dækkende for udført arbejde. Det er jo ikke sådan, at alle blot kan sende en regning til Lyngby, og så skal vi betale den – det kræver trods alt, at det er betaling for levering af en ydelse til markedspris, og det er ikke tilfældet i forholdet til Ambulix. Så det er jo helt naturligt at vi bestrider dette via vores advokat.

Ifølge Lyngbys advokat overholder fakturaerne ikke reglerne, fordi det ifølge advokaten ikke fremgår, hvad Ambulix har leveret, og hvornår de har leveret det.

Den formulering vækker hovedrysten hos ambulancefirmaet.

- Leveringsdatoen står med store bogstaver midt på siden, og der står, at det er en ambulance og en læge, de har fået leveret, siger Henrik Hachel, der er ambulanceinspektør i firmaet.

Vanvittig pris
Lyngbys bestyrelsesformand, Torben Jensen, oplyser dog, at det især også er fakturaens beløb, man ikke vil acceptere.

- Vi bestrider beløbet, da det er helt vanvittigt. Vi vil ikke snydes, skriver han i en e-mail til Ekstra Bladet.

Ambulanceinspektøren hos Ambulix har svært ved at forstå, at der er utilfredshed med prisen.

- Det er under markedsprisen, og det er jo en pris, de har betalt tidligere. Det er fuldstændig samme pris, så der er ikke lavet noget om. Hvis de synes, det var en vanvittig pris, så har de haft flere måneder til at gøre indsigelse. Det har de ikke gjort. De spurgte ikke engang, hvad det kostede, da de bestilte, siger Henrik Hachel.

Ren tågesnak
Lyngbys nye træk har skabt vrede hos Ambulix, hvor man ikke er bange for at tage sagen hele vejen til en konkursbegæring.

- Jeg synes, det er så frækt og uforskammet. Vi har hjulpet dem med så kort varsel, så vi har besluttet, at nu vil vi køre den hele vejen - uanset hvad det koster, siger Henrik Hachel.

I Lyngby er man dog ikke bekymret for snakken om konkursbegæring.

- Det er noget decideret vås. Det er jo en tvist om beløb med mere og ikke andet. Det kræver trods alt først, at en dommer dømmer, hvem der har ret i tvisten, før der kan kræves noget som helst betalt.

- Det er blot 50.000 kroner, der drøftes, så hans fremturen om konkurs er blot tågesnak og et udtryk for manglende kendskab til juraen i en tvist. Sø- og handelsretten kan ikke anvendes som inkassokontor, men det lyder jo flot at true med, lyder det fra Torben Jensen.

Det var på Lyngby Stadion, at Ambulix stillede ambulancer og læger til rådighed til Lyngbys kampe i Europa League. Foto: Hoffmann.dk
Det var på Lyngby Stadion, at Ambulix stillede ambulancer og læger til rådighed til Lyngbys kampe i Europa League. Foto: Hoffmann.dk
 

Lyngby henter midtbanespiller i Sparta Prag
Eriksens imponerende statistik: Her er han Europas suverænt bedste