Lyngby-boss: Aabech er straffet nok

- Ikke alt er sort og hvidt, siger Lyngbys bestyrelsesformand Torben Røsler, der mener, at en fyring af Kim Aabech ville have været en 'enorm konsekvens'

Kim Aabech er ifølge Torben Røsler blevet straffet nok. (Foto: Ernst van Norde)
Kim Aabech er ifølge Torben Røsler blevet straffet nok. (Foto: Ernst van Norde)

Der er ting i sagen om Kim Aabech, der ikke er kommet for en dag. Det er i bund og grund budskabet fra Lyngby Boldklubs bestyrelsesformand Torben Røsler, når han skal forsvare beslutningen om at beholde Kim Aabech som spiller i klubben efter talrige skandaler om matchfixing, drukture, slagsmål og løgne.

– Alle virksomheder vil ikke kommentere personalesager. Så det vil jeg heller ikke. Andet end at tingene er ikke så ligetil, som nogle gerne vil fremstille dem. Og man skal ikke nødvendigvis tro, at alt, der bliver skrevet, er sandheden.

Lyngby har spillet fallit

– Men når det er sagt, så er det jo en sag, der er meget kompleks. Og det kræver en grundig overvejelse i sådanne sager. Det er ikke bare, at man siger: 'nu skal denne person ud' eller 'man skal fyres, når man lyver'. Der ligger et ansvar hos arbejdsgiveren. Derfor skal man også være grundig i sine vurderinger. Det har vi været her, siger Torben Røsler til ekstrabladet.dk

Passende straf
I hans optik har klubben været meget langt fra den fyring, som fans og kommentatorer har anset som den eneste farbare vej for Lyngby.

– Konklusionen er, at vi mener, at den straf, Kim har fået – en spilledags karantæne fra os, efterfølgende otte spilledages karantæne fra DBU og nu en markant ændring af hans kontraktlige forhold med os – synes vi er passende i forhold til den forseelse, han har begået – som ikke nødvendigvis er i overensstemmelse med det, der er skrevet.

Lyngby-chok: Kim Aabech fortsætter i klubben

– Konsekvensen for det, nogle gerne vil have – en fyring – er enorme.

– Der er mange, der ser det, at han kan fortsætte mere som en belønning end som en straf. Kan du forstå det?

– Nej, det kan jeg ikke.