Dommens dag for Aabech

Lyngby har indkaldt Kim Aabech til et møde om hans fremtid i klubben

Kim Aabech kan blive fyret i Lyngby i dag. (Foto: Claus Bonnerup)
Kim Aabech kan blive fyret i Lyngby i dag. (Foto: Claus Bonnerup)

Kim Aabech står foran dommens dag i Lyngby.

Lyngby-manager Niels Frederiksen bekræfter over for Ekstra Bladet, at kreatøren er indkaldt til et møde, hvor det bliver afgjort, hvilke konsekvenser det får, at Kim Aabech har løjet over for klubben og DBU, da han blev knaldet for at oddse på Lyngby-nederlag.

– Vi har fastlagt et møde, siger Niels Frederiksen til Ekstra Bladet.

Han ønsker ikke at gå i detaljer med, hvornår mødet skal holdes, men sandsynligheden taler for, at det allerede sker i dag.

Lyngby Boldklub A/S holdt angiveligt bestyrelsesmøde i går, hvor manager Niels Frederiksen har orienteret om sin beslutning.

Trænerens beslutning
Bestyrelsesformand Torben Røsler ønsker ikke at bekræfte mødet, men slår fast, at Kim Aabechs ansættelse i klubben ikke er et bestyrelses-anliggende.

– Jeg har ingen kommentarer til Kim Aabech. Den sag ligger på Niels Frederiksens bord, fastslår Torben Røsler, der dermed lægger eneansvaret for Kim Aabechs videre skæbne i Lyngby-regi hos Niels Frederiksen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har Lyngby stillet Kim Aabech over for tre valgmuligheder, der alle har store økonomiske konsekvenser for spilleren. Den mest sandsynlige udgang på Aabechs løgne bliver en fyreseddel.

Spilleren er blevet stadigt mere isoleret i forhold til den øvrige trup, og de spillere, som Ekstra Bladet har været i kontakt med, anser det ikke længere det for sandsynligt, at Aabech har en fremtid i klubben, efter at han valgte at bette mod sine holdkammerater – og efterfølgende lyve tykt, da det blev afsløret.

Men indtil nu har Lyngby-ledelsen valgt at lukke helt i omkring Kim Aabechs situation i forhold til truppen.

– Vi har intet hørt om det ud over det, som vi kan læse i aviserne, siger en stamspiller.

Ude med en skade
Kim Aabech deltager lige nu ikke i træningen med den øvrige trup, da han er ved at genoptræne efter en skade, hvilket har isoleret ham yderligere i forhold til truppen.

– Der er ikke truffet en afgørelse, som jeg har lyst til at melde ud lige nu, siger Niels Frederiksen.

– Vi har snart en afslutning, men du får mig ikke til at sætte dato på. Der kommer ikke en afgørelse i morgen (i dag, red.), og jeg kan heller ikke love, at den kommer i starten af næste uge, siger Lyngby-manageren.

Alt peger mod, at Kim Aabech og Lyngby i dag enes om at rive kontrakten over øjeblikkeligt mod, at spilleren får løn i en ukendt periode – formentlig frem til sommerpausen.

Den beslutning skal så ned på papir, så juraen er på plads. Det kan tidligst falde i hak mandag, hvorefter en offentliggørelse kan komme når som helst.