Lyngby-spiller truet på banen

David Boysen fik dødstrusler i sidste hjemmekamp mod HB Køge fra en fan i Lyngby-afsnittet

David Boysen blev svinet til på hjemmebanen (Foto: Claus Bonnerup)
David Boysen blev svinet til på hjemmebanen (Foto: Claus Bonnerup)

Det kører ikke for Lyngby på fodboldbanerne, hvor de kongeblå kæmper hårdt for at undgå en nedrykning fra Superligaen.

Det siger sig selv, at man i sådan en situation har brug for al den opbakning og støtte, man kan få, fra egne fans, men det er det tilsyneladene ikke alle tilskuere, der har forstået.

I Lyngbys sidste hjemmekamp mod HB Køge fik Lyngbys David Boysen i hvert fald rettet et personligt angreb mod ham under kampen, da en fan råbte trusler efter angriberen.

- Der var en enkelt fan, der råbte: 'Jeg slår dig ihjel, din fucking jøde' efter mig. Jeg vendte mig om mod ham og forsøgte at få øjenkontakt, for at se, om det var mig, han råbte efter, hvorefter han sagde: 'Ja, det er dig, jeg snakker til, din jøde' Men jeg kunne desværre ikke se, hvem det var, der råbte, siger David Boysen til ekstrabladet.dk.

Hvad gjorde du så?

- Jeg svarede ham ikke. Jeg tænkte bare, hvad sker der for ham?, men koncentrerede mig derefter om at spille videre i kampen. Uheldigvis hørte min lillebror på 10 år, at der var en, der råbte efter mig konstant, og han blev selvfølgelig ked af det, men jeg fortalte ham efter kampen, at han ikke skulle tage sig af det

- Jeg kan tåle at høre på åndssvage tilråb i ny og næ, ting som bøsse og idiot kan jeg godt klare at få slynget efter mig, men alle mennesker har en grænse, og den slags, synes jeg, går over min grænse.

Var det en Lyngby-fan, der råbte efter dig?

- Jeg ved ikke, om han var Lyngbyfan, men han stod i hvert fald nede i Lyngby-enden. Men det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er et generelt problem blandt fansene. Det er ikke alle fansene, der gør sådan. Det drejer sig måske om en eller to procent, som siger sådan nogle dumme ting.

- Vi har snakket om det i klubben, og vi tager selvfølgelig afstand fra det. Det betyder også, at der er kommet ekstra opsyn på det fremover, men ellers vil jeg ikke gøre mere ved det, siger David Boysen til ekstrabladet.dk.