Lyngby-fiflerier overrasker direktør

Det kommer bag på Divisionsforeningens direktør, at Lyngby Boldklub har indgået en 'speciel' aftale med Lasse Rise

Lasse Rises aftale med Lyngby Boldklub bestod blandt andet af benzinkort og gavekort i stedet for regulær løn. (Foto: Gregers Tycho)
Lasse Rises aftale med Lyngby Boldklub bestod blandt andet af benzinkort og gavekort i stedet for regulær løn. (Foto: Gregers Tycho)

Det er ikke behagelige nyheder for dansk fodbold, hvad Ekstra Bladet torsdag kan fortælle om de kontraktlige forhold mellem Lyngby Boldklub og Lasse Rise.

Offensivspillerens løn, inden han skiftede til Randers FC, ser besynderlig ud, og Lyngby lønnede blandt andet med gavekort og benzinkort - udenom kontrakten.

Og det kommer bag på Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

- Ja, jeg er overrasket. Alle aftaler og elementer skal til godkendelse i det kontraktlige system i DBU-regi. Det er meget vigtigt for fodbolden, at det sker på den måde. Der skal være lige vilkår for alle i den professionelle fodbold. Og det gælder ikke kun i Danmark men også i FIFA-regi, forklarer han til ekstrabladet.dk.

Få masser af fodbold på Facebook HER

Rises aftale med Lyngby Boldklub bliver i dagens udgave af Ekstra Bladet kritiseret af rådgivende skatterevisor Christen Amby, der betegner konstruktionen som 'speciel'.

– Det her er i hvert fald skattepligtig indkomst. Og det er også noget, hvor det påhviler arbejdsgiveren at indberette det, siger han.

Claus Thomsen understreger dog, at Divisionsforeningen indtil videre kun kan forholde sig principielt til emnet.

- Kompetencen i denne type sager ligger hos Dansk Boldspil-Union. De vil håndtere sagen. Men alt skal naturligvis godkendes, og alt skal køre gennem DBU i et formelt regi. Vi er ikke en instans, der kan reagere og sanktionere på den måde, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer