Lyngby risikerer alligevel nedrykning

Sidste nyt: Randers FC har besluttet at appellere den såkaldte Aabech-sag på Spillerforeningens anbefaling

Kim Aabechs kontraktforhold kan stadig koste Lyngby en nedrykning, hvis en appel falder uheldigt ud. (Foto: Claus Bonnerup)
Kim Aabechs kontraktforhold kan stadig koste Lyngby en nedrykning, hvis en appel falder uheldigt ud. (Foto: Claus Bonnerup)

Randers FC besluttede torsdag at appellere den kendelse, som DBUs Disciplinærudvalg i sidste uge traf om kontraktforholdene mellem Lyngby Boldklub og Kim Aabech.

Sagen indbringes dermed for DBU's appeludvalg, som spillerforeningen tidligere i dag anbefalede i Ekstra Bladet.

Lyngby fik i første omgang en bøde på 75.000, men hvis Lyngby i en ny kendelse fratrækkes point, kan det betyde nedrykning.

Lyngby slap i første omgang med bøde

- Vi har i samarbejde med vores advokat besluttet at gå videre med sagen, da vi stiller spørgsmål ved Disciplinærudvalgets habilitet, skriver Randers FC i en pressemeddelelse.

Appellen kommer som sagt efter pres fra Spillerforeningen.

- Fra Spillerforeningens side mener vi, at denne sag skal prøves for DBU’s appeludvalg. Der er meget afgørende principielle konsekvenser af denne sag for spillere og klubber, siger Mads Øland som forventer, at DBU’s jurister tager stilling til, om Lyngby skal miste point for at have skjult aftaler med Kim Aabech for DBU.

– Det er principielt vigtigt for beskyttelsen af Spillerforeningens medlemmer, at klubberne har pligt til at indsende den fulde kontrakt til DBU samt efterfølgende tillæg uden undtagelse. Sker dette ikke, skal der efter vores opfattelse gives en meget alvorlig sportslig sanktion til klubben, siger Mads Øland.

Opbakning fra DBU's rækker
Kritikken får ganske opsigtsvækkende opbakning fra DBU’s egne rækker, hvor FC Midtjyllands Johnny Rune, der ved årsskiftet trak sig efter en årrække i disciplinærudvalget, undrer sig.

– Udefra set kunne det være interessant, hvis en sådan sag blev bedømt af et appeludvalg, der består udelukkende af jurister.

– Det mener jeg, både fordi en stor del af disciplinærudvalgets medlemmer erklærer sig inhabile (to af fem medlemmer, red.), og især på grund af sagens karakter. Derved ville man også have klare retningslinjer for behandling af lignende sager i fremtiden, siger Johnny Rune, der understreger, at han ikke kender samtlige sagens akter.

0 kommentarer
Vis kommentarer