DBU-sjusk i Aabech-sag

Kommentar: DBU's disciplinærudvalg har leveret en gang beslutningssjusk i sagen om Lyngbys Kim Aabech. Om igen, mener Ekstra Bladets sportschef Allan Olsen.

Det er til at kaste op over, at Randers indirekte satser på, at en eventuel Lyngby-anke kan redde dem fra nedrykning på skrivebordet, mener Ekstra Bladets sportschef. (Foto: Gregers Tycho)
Det er til at kaste op over, at Randers indirekte satser på, at en eventuel Lyngby-anke kan redde dem fra nedrykning på skrivebordet, mener Ekstra Bladets sportschef. (Foto: Gregers Tycho)

INDRØMMET. Det kan være en stor mundfuld, at sætte sig ind i alle detaljerne omkring Kim Aabech-sagen, men to konklusioner toner dog tydeligt frem.

SAGEN LEVER. Det ligner unægtelig en gang beslutningssjusk fra disciplinærudvalgets side.

Her på pladsen rager det os ganske langsomt, hvem der har ret, men nedrykningsdramaet skal naturligvis afgøres på det rigtige grundlag.

Sådan virker det bare ikke, som idrætsjuristen Jens Bertel Rasmussen konstaterede i Ekstra Bladet i fredags, og som understregede, at teksten, der fulgte med Lyngbys bøde var alt for uklar.

DET SKÆRER specielt i øjnene, at dommen er afsagt af personer uden de juridiske kompetencer, som Ekstra Bladet kan fortælle i dag. Det ville ellers pynte gevaldigt i en sag om kontraktforhold.

Alene derfor bør sagen genbehandles af appeludvalget, der har de juridiske spidskompetencer.

DET KAN Randers sørge for ved at anke sagen, men det er en umanerlig sløj omgang fedtspiller-baghånd Randers er gået til kortbordet med.

Kronjyderne vil naturligvis ikke spille superskurke, men at høre dem savle over, at de forventer en Lyngby-anke er til at kaste op over. All in – eller forlad bordet!

ALLAN HANSEN viste i sidste uge, at Danmark har en klarttænkende formand, da han slog til lyd for, at Interpol skulle undersøge korruptionen i FIFA.

Nu kan han passende sørge for, at Aabech-sagen også bliver undersøgt til bunds –også med hjælp fra politiet og Skat, hvis vi taler sorte penge.

Forhåbentlig ændrer det ikke på nedrykningskampen, men det vil trods alt være en større katastrofe, hvis ulovligheder kan passere DBU-systemet.

0 kommentarer
Vis kommentarer