Økonomisk bombe under Superligaen

10 af 12 superligaklubber skylder spillerne millioner af kroner i forskellige bonusser og feriepenge

Kasper Bøgelund er én af mange AaB'ere, der har penge til gode i sin den nordjyske klub. (Foto: Ernst van Norde)
Kasper Bøgelund er én af mange AaB'ere, der har penge til gode i sin den nordjyske klub. (Foto: Ernst van Norde)

En stor del af landets superligaspillere er havnet direkte i en strid med deres arbejdsgiver - klubberne.

Parterne er kommet på kollisionskurs om overenskomsten fra oktober 2004, da 10 af 12 klubber ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke overholder reglerne om betaling af feriepenge.

For Spillerforeningen fik - efter spillerstrejken i 2004 - forhandlet sig frem til, at klubberne i den nye overenskomst skal betale 12,5 procent i feriepenge af sign-on-fee, sign-off-fee og alle bonusbetalinger.

Men det halter gevaldigt for flere af klubberne med at leve op til den del af aftalen i overenskomsten.

AaB skylder 20 mio. kr.
Faktisk er der tale om en økonomisk bombe under Superligaen, fordi der i disse økonomiske trange tider er tale om et anseligt million-beløb, som spillerne har til gode hos deres arbejdsgiver.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er spillerne i AaB den største kreditor på det felt. De menes at have helt op imod 20 millioner kroner til gode.

Det store beløb hænger sammen med store sign on-fees til spillere som Rade Prica, Caca, Andreas Johansson, Kasper Bøgelund, Anders Due, Michael Beauchamp, Kjetil Wæhler og naturligvis med succesåret 2008, hvor spillerne fik store bonusaftaler oven på mesterskabet og Champions League-deltagelsen. Men hovedparten af spillerne har aldrig fået 12,5 procent i feriepenge af bonuskronerne.

Klar til mæglingsmøde
Spillerforeningens direktør, Mads Øland, bekræfter Ekstra Bladets oplysninger.

- Det ser ud, som om der er opstået systematiske fejl i flere klubber. Vi har derfor taget kontakt til Divisionsforeningen, så vi kan få tingene afklaret, siger Mads Øland og slår fast:

- Vi er indstillet på at afklare tingene på et mæglingsmøde og forventer klubberne fremadrettet indretter sig efter overenskomsten samt indbetaler, hvad der skyldes. Men der kan naturligvis være enkelte problemstillinger, som vi ikke kan blive enige med Divisionsforeningen om, siger Øland.

Læs mere, blandt andet Divisionsforeningens klare svar, i dagens udgave af Ekstra Bladet - eller i eBladet hér.

0 kommentarer
Vis kommentarer