Kommentar: Det stinker, Lyngby!

Måden at lave kontrakter på i Lyngby Boldklub er under al kritik, mener Ekstra Bladets sportschef

Lasse Rise i aktion for Lyngby mod Brøndby. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Lasse Rise i aktion for Lyngby mod Brøndby. (Foto: Thomas Lekfeldt)

BERØMMET FOR teknisk og underholdende fodbold på banen, men kreativiteten trives åbenbart også i bedste velgående på chefgangen i Lyngby.

DEN KØBENHAVNSKE superligaklub er allerede knaldet en gang for rod i en kontrakt af DBU, men Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at Kim Aabech-sagen ikke var en enlig halvflugter.

Lasse Rises kontrakt, som vi bringer et udsnit af i dagens avis, åbner atter for en diskussion af, hvordan Lyngby egentlig skruer kontrakterne sammen.

I AABECH-sagen fik klubben en over næsen for manglende indsendelse af en tillægskontrakt – og DBU var langt fremme med en slet skjult kritik, der mere end antydede sorte penge.

LASSE RISES kontrakt gør bestemt ikke noget for at aflive den del. Kig lidt på aflønningen: Gavekort, benzinkort og kryptiske formuleringer som 1000 kroner pr. kamp til indkøb af 'godkendte' artikler.

Normalt? Nej. Skattepligtigt? Ja, dæleme – og man kan jo undre sig over, at hvis beløbene er indberettet, hvorfor ville Lasse Rise så ikke hellere have det hele som løn, når han nu alligevel skal betale skat af de alternative aflønningsmetoder.

Se Lasse Rises aftale hér.

DET LIGNER unægtelig en rigtig røverkontrakt, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger blev der lavet flere af den slags tilbage i 2009 og 2010.

Sjovt nok havde Lyngby ikke lyst til at sende kontrakten ind til DBU. Altså endnu en klar overtrædelse af DBU's love.

BARE LIGE for at tage den en gang mere for læsere med postnummer 2800 og hang til fremragende grillpølser: Her på bladet rager det os ganske langsomt, om det er Lyngby eller Randers, der spiller i Superligaen. Men alt tyder på, at kontrakt-skriverne i Lyngby er lige så opfindsomme som J.K. Rowling, og det kan landets bedste række ikke leve med.

DIF's appeludvalg får snart muligheden for at gøre noget ved det. Vi har brug for en klar dom, der slår fast, at kontrakter hører til på skrivebordet – ikke i skufferne.

LYNGBYS MÅDE at lave kontrakter på stinker under alle omstændigheder – og en god forklaring savnes fra de ansvarlige ledere.

Kim Aabech forsvarede sig over for DBU med, at han var et rodehoved. Den går ikke her.

Læs mere om Lasse Rise-sagen i e-bladet hér.

0 kommentarer
Vis kommentarer