Annonce:
Annonce:

Bombe midt i redningsplaner: Lyngbys Superliga-fremtid i fare

- Den rekonstruktionsplan Hellerup Finans, der ejer Lyngby Boldklub, skal fremlægge for Finanstilsynet senest 1. april, er meget afgørende for fremtiden, mener ekspert - Lyngbys ejere siger, at der er styr på økonomien på trods af negativ egenkapital på fem mio. kr.

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Lyngby Boldklub

Lyngby Boldklub er under pres på flere fronter.

I Superligaen har David Nielsens tropper fået en blændende start med sejren over FC Nordsjælland. Det betyder, at holdet marcherer mod en overraskende plads i Superligaens slutspil.

Superligaen skulle næsten være sikret også i næste sæson. Så er der bare lige det med at få fornyet licensen. For det bliver i høj grad uden for banen, kampen kommer til at stå de kommende måneder for fodboldklubben, hvor klubbens ejere, Hellerup Finans, kæmper for at få klubben solgt.

Derfor bliver to datoer meget afgørende for klubbens fremtidige drift.

13. marts og 1. april er de datoer, man bør være ekstra opmærksomme på i Lyngby.

Annonce:

Skal ansøge om ny DBU licens
Der er således under én måned til, at Lyngby skal indsende licensansøgning til DBU for at få ’lov’ at spille videre i landets bedste fodboldrække i næste sæson.

Her skal klubben – i lighed med de øvrige konkurrenter i Superligaen – opfylde en række kriterier for at blive godkendt af DBUs licensudvalg.

Hele DBUs licens manual er opdelt i 10 kapitler, hvor specielt afsnittet om økonomi er to væsentlige fare-indikationer for Lyngby.

Indikator 1 og 2 i kapitel 10 i licensmanualen handler om ”going concern” og ”negativ egenkapital”.

Her står Lyngby med store udfordringer på begge på begge punkter. Klubben realiserede således et underskud på 10 mio. kr. i første halvdel af regnskabsåret. Samtidig har revisor Torben Skov i det forsinkede regnskab indskrevet en ’afkræftende konklusion’ – regnskabet er ikke retvisende for selskabets aktiviteter. Ledelsesberetningen er heller ikke fundet retvisende.

Læg dertil, at Lyngby aktuelt har en negativ egenkapital på 5,4 mio. kr.

Annonce:

- Lyngby har fået tilført midler på det seneste og det virker til, at klubben kan klare den almindelige drift. Klubbens ejere skal naturligvis sandsynliggøre, hvordan man fremadrettet tilfører kapital. Men som jeg forstår det dumper Lyngby ikke alene på den negative egenkapital, siger Morten W. Langer, chefredaktør på aktieugebrevet.

1. april er afgørende dato
Senest 1. april skal Hellerup Finans fremlægge en rekonstruktionsplan overfor Finanstilsynet. En plan, som skal sikre kapitalgrundlaget til fremtidig drift. Sagt med andre ord skal Lyngbys ejere senest 1. april redegøre for, hvor pengene kommer fra til den fremtidige drift af blandt andet superligaklubben..

- Den rekonstruktionsplan Hellerup Finans fremsender til Finanstilsynet får meget afgørende betydning for fremtiden. Det er ikke nok med en hensigtserklæring om tilførsel af økonomi. Der skal være dokumentation for, hvad der sker, siger Morten W. Langer, der er chefredaktør på aktieugebrevet, til Ekstra Bladet.

Svært at se udenlandske investorer
Torben Jensen, bestyrelsesformand i Lyngby Boldklub, har slået fast, at købere fra Kina, Mellemøsten og EU-lande aktuelt er blandt de interesserede til at købe klubben.

Annonce:

Aktieeksperten Morten W. Langer slår fast, at han hælder mere mod en dansk rigmand frem for en udenlandsk investor som fremtidig ejer af Lyngby Boldklub.

- Forretningsmæssigt har jeg svært ved at se, hvad en udenlandsk investor vil bruge Lyngby til. Det kan selvfølgelig give mening, hvis investoren i forvejen ejer en klub og vil bruge Lyngby som en slags talentbase.

- Det mest oplagte vil være en dansk rigmand, der træder til som investor. Vi har set mange danske rigmænd, der har brugt en masse millioner at lege med i en fodboldklub. Det kunne også ske med Lyngby, påpeger Morten W. Langer.

Superliga-fans truer med boykot: Har konkret krav til FCK

12 spillere i klammeri: Her slår han modstander i nakken

Så ruller 'suppen' igen: Få det fulde overblik her

                            - - - - -

Lyngby-ejere: Vi har styr på økonomien

Lyngbys ejere, Hellerup Finans, garanterer for, at klubben ikke har negativ egenkapital 13. marts, når licensansøgningen skal indsendes

 

Annonce:

Med en negativ egenkapital på 5,4 mio. kr. står Lyngby Boldklubs ejere Hellerup Finans ikke lige frem i en gunstig position, når der om mindre end én måned skal indsendes licensansøgning for at få lov at spille videre i landets bedste fodboldrække, Superligaen.

Men Hellerup Finans, der ejer Lyngby Boldklub, forventer ikke, at der bliver et problem at få en ny licens.

- Lyngby har ikke negativ egenkapital pr. 13. marts så det spørgsmål er ikke aktuelt. Lyngby skal i henhold til licensansøgningen levere et halvårsregnskab (til DBUs licensudvalg), da Lyngby har 30. juni regnskab så tallene vil være opdaterede i licensansøgningen, skriver Torben Jensen, bestyrelsesformand i Lyngby Boldklub, i en mail til Ekstra Bladet.

Torben Jensen har ikke ønsket at udtale sig direkte til Ekstra Bladet, men foretrækker at besvare skriftlige spørgsmål om den økonomiske udvikling i klubben.

Lyngby kom ud af det første halvår (2016/2017 regnskabet fra 30. juni til 1. juli) med et realiseret underskud på 10 mio. kr.

- Hvor stort et beløb forventer Hellerup Finans, at Lyngby tilføres yderligere i foråret?

Annonce:

- Nok, skriver Torben Jensen, der de seneste uger har været med til at tilføre Lyngby tre kapitalindsprøjtninger i form af 4,2 mio. kr. og to gange 1,5 mio. kr.

- Kan Hellerup Finans garantere for den fulde drift af Lyngbys superliga mandskab for resten af foråret?

- Vi følger vores plan 100%, skriver Torben Jensen.

- Er der aktuelt forhandlinger med nye investorer?

- Ja.

- Hvilken tidshorisont opererer Hellerup Finans nu med omkring salget af Lyngby Boldklub efter udløbet af den frist, der var optegnet i det omtalte ’letter of intent’?

- Hurtigst muligt, skriver en kortfattet Torben Jensen.

Torben Jensen er ikke meget for at gå ind i en nærmere dialog om, hvordan Lyngby Boldklub i anden halvdel af regnskabsåret (1. januar til 30. juni 2017) skal realisere et overskud på 1,7 mio. kr.

Det tætteste bestyrelsesformanden kommer et svar er det logiske: Flere indtægter end omkostninger.

Har der været møder med Lyngby Taarbæk kommune om Lyngby Stadion og muligheder for frasalg (til ny investor)? 

Annonce:

- Ja, der har været møder, men det har aldrig været planen at stadion skal sælges. Stadion ejes af kommunen og det bliver det ved med. Der tales om opgradering af stadion og faciliteter, skriver Torben Jensen.

I prospektet fra foråret 2016 ventede I minus 16 mio. kr. i seneste regnskabsår – det blev minus 27 mio. kr. I år skrev I en forventning om et plus på fire mio. kr. Det er siden ændret til minus otte mio. kr. for året. Er der styr på økonomien i Lyngby Boldklub?

- Ja, lyder det kortfattede svar fra Lyngbys bestyrelsesformand.

Vigtige datoer for Lyngbys fremtid

13. marts: Lyngby skal ligesom resten af klubberne i landets bedste række indsende licensansøgning for at få lov at spille videre i landets bedste fodboldrække.

31. marts: Klubberne skal indsende en oversigt over forfaldne skyldige beløb.

1. april: Hellerup Finans, der ejer Lyngby Boldklub, skal senest den dag fremlægge en plan for, hvordan man sikrer kapitalgrundlaget for selskabets fremtidige drift.

19. april: Licensudvalget holder sit første møde.

3. maj: Licensudvalget holder sit andet møde.

Annonce:

23. maj: Appeludvalgsmøde i Licensudvalget, hvor eventuelle klager over afgørelser kommer til behandling.

Note: Deloitte ser på klubbens økonomiske situation og kommer med anbefalinger om klubberne med baggrund i regnskaber og økonomisk status skal have en udstedt en licens.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: