Bundhold i dyb krise med ren mål-eksplosion

Det lignede længe en kedelig 0-0-kamp mellem de to nedrykningsaspiranter Lyngby og Silkeborg. Men midtvejs i anden halvleg gik holdene mål-amok

LYNGBY (Ekstra Bladet): Sindsoprivende. Underholdende. Fuldkommen vanvittig. Adjektiver som forhåbentlig ingen brugte om søndagens sene kamp mellem Lyngby og Silkeborg. Hvis Ekstra Bladets udsendte fik en krone for hver chance, der blev skabt, ville han nok have råd til en pakke stimorol-tyggegummi. I hvert fald ikke i løbet af den første time. Men i løbet af den sidste halve time eksploderede det.

Lyngby har ikke vundet i 20 kampe. Ikke umiddelbart den bedste form at indlede de vitale playoff-kampe med. Men forbandelsen, der har hvilet over dem siden oktober, blev brudt på det helt rigtige tidspunkt, da Herolind Shala og Jeppe Kjær afgjorde hampen midtvejs i anden halvleg. Dermed står de pludselig med et godt udgangspunkt inden den anden kamp i næste uge. Hjemmeholdet vandt kampen med 2-1.

Kampens indledning lugtede langt væk af en kamp, hvor der var meget på spil. Silkeborg prøvede at sætte sig på kampen, men havde svært ved at få spillet til at hænge sammen. Lyngby lurede konstant på omstillingerne, og især den vævre angriber Jeppe Kjær gjorde ondt på store drenge som Simon Jakobsen og Tobias Salquist.

Solens sidste søndagsstråler ramte Lyngby Stadion. Om det var det, eller kampens vigtighed, som gjorde, at de 2873 tilskuere var mere medrivende end længe, skal være usagt. Det var i hvert fald ikke spillet på banen, som tilskuerne kunne klappe i deres hænder af. Men det gjorde de alligevel.

Faktisk var gæsternes Casper Sloth og Tobias Salquist tættest på at score for hjemmeholdet, selvom de rendte rundt i røde og ikke blå trøjer.

Selv Silkeborgs åbenbaringer i form af Vladimir Rodic og Jens Martin Gammelby var en skygge af sig selv. Og når ikke de kan levere, så er Silkeborg meget langt fra at skabe noget.

I starten af anden halvleg tyede noget på, at Jeppe Kjær lod sig inspirere af sin holdkammerat Oliver Lund. På kanten af feltet tæmmer han bolden med hovedet, hvorefter han forsøger sig med et saksespark. Han rammer den rent, men læderkuglen flyver et godt stykke over mål. Farligere blev hverken ham eller Lyngby.

Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix
 

Få minutter efter kom forløsningen så for hjemmeholdet. Herolind Shala blev sendt i dybden i feltet og med en resolut afslutning sendte han bolden i nettet bag en flagrende Peter Friis Jensen.

Målet forvandlede kampen. Både på lægterne og på banen. Jeppe Kjær, der så småt har mistet sin målnæse, fandt den frem på det helt rigtige tidspunkt, da han snittede et hovedstød videre i det lille felt.

Men Lasse Fosgaard synes åbenbart, at 2-0 var et lidt for godt resultat. Han besluttede sig for at lave et klodset straffe få minutter efter, hvor han løber ind i den unge Magnus Mattson. Straffesparket tog Skhirtladze sig af, og han sendte den sikkert i nettet. Det blev også kampens sidste store mulighed. Dermed fik Silkeborg det vigtige udebanemål inden returen i næste uge.

Det har været en hård tid for en af sagens hovedpersoner Mads Hvilsom. Foto: Anders Brohus Sport og Spil Nye afsløringer i skandale-sag: Afhørt til tårer

Caroline Wozniacki er hele Danmarks tennis-dronning. Men hun er ikke meget for at give store, personlige interviews. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Ærlige Caroline: Derfor bliver min lunte kort

4 kommentarer
Vis kommentarer