Efter 20 kampe uden sejr: Formand med opsigtsvækkende melding

- Der er fuld opbakning til cheftræneren på trods af 20 kampe uden sejr - ingen kunne have gjort det bedre, siger Lyngbys formand, Tommy Petersen

20 kampe uden sejr!

Sådan er realiteterne for Lyngby, før de kommende skæbnekampe afgør om den hedder Superligaen eller 1. division i den kommende sæson. De barske slutkampe begynder i aften med hjemmekampen mod Silkeborg.

På trods af den dårlige stime og ingen sejre siden 16. oktober, da AGF blev besejret 2-0 i Aarhus i David Nielsens debutkamp som træner for århusianerne, har de nye ejere af Lyngby, Friends of Lyngby, absolut ingen planer om at sparke cheftræneren ud.

Thomas Nørgaard sidder næsten lige så sikkert i trænerstolen som Alexander Zorniger!

Klubbens bestyrelsesformand Tommy Petersen har indtil nu været tavs om ledelsens synspunkter i forhold til den sportslige udvikling.

- Der er opbakning til Thomas Nørgaard. Naturligvis har vi vendt det fra flere vinkler, fordi det skal man som ansvarlig ledelse, men svaret er entydigt. Ja, der er fuld opbakning. Med det materiale og den rutchetur vi alle sammen har været igennem i foråret, er der ikke andre trænere, der ville have kunne løst den opgave bedre. Thomas har hele truppen og klubbens opbakning, og det er det væsentligste, siger bestyrelsesformand, Tommy Petersen til Ekstra Bladet.

Grundlagt et fundament
Lyngby har været præget af en turbulent tid de seneste måneder. Klubben var tæt på konkurs i januar, hvor Hellerup Finans kastede håndklædet. Men klubben blev reddet på målstregen, da en gruppe investorer stiftede Friends of Lyngby og sikrede overlevelse. Men den nye investorgruppe er altså ikke blevet belønnet med én eneste sejr på fodboldbanen endnu.

Men ringer der ikke en klokke eller to hos ledelsen, når man spiller så lang en periode uden at vinde?

- Det vi fokuserer på er, at der er enighed i truppen, både blandt ældre, unge og cheftræneren. Der mærker vi noget rigtig stærkt. Vi tror også, at den her eksperimenterende periode på banen ikke har givet de bedste resultater, men det har grundlagt et fundamentet for den afgørende periode i sæsonen.

Det handler ikke kun om træneren alene, men der hvor vi tror mest på Lyngby og Lyngby-hjertet, det er i den gruppe af erfarne spillere, der også var her sidste år. De har givet Lyngby så meget, og de har fået så meget af Lyngby, og de ved alle sammen, at de unge ikke kan gøre det alene. Den her gruppe erfarne spillere har vi diskuteret meget i Friends of Lyngby. Vi sætter ikke holdet, men vi har stor tro på, at de rutinerede træder til nu og tager det ansvar og de ekstra tacklinger, som vi ved, at de kan. Deres betydning er enorm for klubben, men den er faktisk endnu større for de unge spillere i de her dage, siger Tommy Petersen.

Martin Ørnskov forrest og holdkammeraterne i Lyngby har haft en barsk periode med 20 kampe uden sejr. Nu venter skæbnekampe mod Silkeborg. Foto: Anders Kjærbye, Ritzau/Scanpix.
Martin Ørnskov forrest og holdkammeraterne i Lyngby har haft en barsk periode med 20 kampe uden sejr. Nu venter skæbnekampe mod Silkeborg. Foto: Anders Kjærbye, Ritzau/Scanpix.
 

Elendige betingelser
Er investorgruppen i Friends of Lyngby enig i de dispositioner, som er taget på banen?

- Friend of Lyngby blander sig overhovedet ikke i den del. Vi bruger vores kræfter sportsligt på at vise opbakning til cheftræneren og resten af gruppen. Betingelserne har absolut ikke været gode, og derfor har vi også selv som gruppe investeret i nogle småting for spillerne, der både gavner sammenholdet og truppen.

- Nu handler det om at lukke alt det, der har gået forud ned og væk. Simpelthen skubbe det ud, for vi kan ikke længere trøste os med, at det er fordi, det har været et hårdt forår. Ligegyldig om vi sidder og kæmper med økonomien uden for banen, eller om man står på banen og kommer bagud, så kan man ikke bruge den undskyldning, at det har været et svært forår længere. Vi skal alle kun kigge fremad, og det gør vi som en enhed spillere som ejere. Vi kan ikke hæfte os ved fortiden længere, nu må vi kigge fremad, siger Lyngby-formanden.

Den økonomiske forskel for Lyngby på at spille Superliga eller 1. division er formentlig et sted mellem 12-15 mio. kr.

Derfor er det afgørende kampe, der begynder i aften mod Silkeborg. Lyngby har den psykologiske fordel, at de ikke har tabt til Silkeborg i sæsonen. De vandt 2-1 på hjemmebane og spillede 1-1 i opgøret i Silkeborg.

Lyngby Fans står sammen: Investerer kæmpe beløb i Superliga-klub

De har reddet Lyngby

Investorerne, der kalder sig Friends of Lyngby, består af:

Karsten Hjarsø
Jens Jensen
Mikkel Bo Jensen
Mads Byder
Tommy Petersen
Frederik Heegaard
Birger Jørgensen
Kurt Bo Jensen
Jan Poulsen
Lars Bendixen
Andreas Bjelland
Thomas Kofoed Hansen
Erik Frikke
Leif Rørbøl
Henrik Blom
Luca Burmeister
Jørgen Spange
John Lindgaard
Henrik Schimming

 

 

 

 

Lyngby Lyngby-dialog med udlændinge på standby

3 kommentarer
Vis kommentarer