Annonce:
Annonce:

FCK har tabt pusten: Mestrene ydmyget i Lyngby

Ståle Solbakkens mandskab tabte for anden gang i denne uge. I Lyngby hentede hjemmeholdet en yderst fortjent 3-1-sejr og vil med blot uafgjort i Herning i sidste runde sikre sig bronzen

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Lyngby Boldklub

LYNGBY (Ekstra Bladet): For mindre end en uge siden havde FC København tabt to kampe hele sæsonen, nu har de danske mestre tabt to kampe på fire dage!

For anden Superliga-kamp i træk gik det galt for FCK, der forud for pokalfinalen mod Brøndby leverede holdets nok dårligste præstation på dansk grund i denne sæson.

Lyngby hentede en yderst fortjent 3-1-sejr, og oprykkeren skal nu blot bruge uafgjort i sidste runde mod FC Midtjylland for at sikre sig bronzemedaljerne og en plads i Europa i næste sæson.

FCK stillede med flere normale reserver i startopstillingen. Der var spilletid til blandt andre Mikael Antonsson og Stephan Andersen, og så startede den kun 17-årige Mads Roerslev for første gang inde i en Superliga-kamp.

Han er i øjeblikket den eneste højre back i FCK's trup, der er spilleklar, og fik derfor naturligt nok chancen mod Lyngby.

Annonce:

Hjemmeholdet var før opgøret sikret minimum den fjerdeplads, der giver adgang til en playoff-kamp om en plads i Europa League, men de spillede for at få det bedst mulige udgangspunkt før ’bronzekampen’ mod FC Midtjylland i sidste runde.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

For meget plads til Rygaard
Midtjyderne havde før dagens kamp to point flere end Lyngby, der derfor var tvunget til sejr over FCK for at kunne nøjes med uafgjort om en uge i Herning.

Lyngby var tæt på at få en drømmestart, da Lasse Fosgaard i det tiende minut blev sendt i dybden med Mikael Antonsson halsende efter sig.

Stephan Andersen kom noget sent ud af sit mål og fik langt ude for sit felt ikke sparket væk, men FCK's reservekeeper fik trods alt generet hurtige Fosgaard så meget, at Antonsson kunne redde en kritisk situation.

’De Kongeblå’ startede opgøret klart bedst, og det var på ingen måde ufortjent, da Mikkel Rygaard bragte dem foran 1-0 efter 16 minutter.

Den kreative midtbanespiller fik i FCK-feltet uforstyrret lov til at tage sigte, og hans flade, præcise afslutning nåede Stephan Andersen ikke ned til.  

Annonce:

Lyngby fortsatte efter scoringen den flotte fodbold mod mestrene, der slet ikke kunne få spillet til at flyde.

Københavnerne skulle helt hen til 25. minut, før de havde deres første reelle afslutning mod Jesper Hansens mål, men meget symptomatisk sparkede Andrija Pavlovic et pænt stykke over.

Det blev dog startskuddet på en lidt bedre periode for FCK – uden det dog udløste de store muligheder. Lyngby kunne gå til pause med en 1-0-føring.

I 2. halvleg var hjemmeholdet meget tæt på at fordoble føring i 53. minut, da Jesper Christjansen fik en løs mulighed i feltet.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Ydmygelsen total kort før tid
Han afsluttede med en god gammeldags tåhyler. Desværre for Lyngby på stolpen.

David Nielsens velspillende mandskab fortsatte de gode takter fra 1. halvleg, og efter en lille times spil duftede det af straffespark, da Ludwig Augustinsson gik i ryggen på lille, hurtige Jeppe Kjær. Men dommer Lars Christoffersen slog afværgende ud med armene.

Annonce:

Kasper Kusk var midt i 2. halvleg tæt på en scoring med et godt hug fra kanten af feltet, men Jesper Hansen fik vippet det over.

FCK fik bedre greb om kampen og etableret et pres, som efter 74 minutter var tæt på at udløse en udligning.

Indkskiftede Ján Gregus afslutning fra kanten af feltet havde retning mod netmaskerne, men på selve målstregen fik Thomas Sørensen blokeret.

Det var begyndt at trække op til en FCK-scoring, men i stedet slog Lyngby til med 11 minutter igen, da en tværpasning fik lov at passere hele vejen igennem FCK-feltet.

Hallgrimur Jonasson havde sneget sig med frem for forsvaret, og som en anden topscorer sparkede islændingen iskoldt bolden i nettet til 2-0.

I sidste minut blev ydmygelsen af FCK total, da stortalentet Jens Odgaard elegant gjorde det til 3-0 og fuldendte en stor Lyngby-præstation. 

I overtiden reducerede Pavlovic med en flot scoring, men det ødelagde ikke glæden i Lyngby, hvor hjemmeholdet blev klappet fra banen.

Annonce:

FC København har nu tabt to Superliga-kampe i træk for første gang siden begyndelsen af sæsonen 2014/15.

Ikke ligefrem den bedste optakt til pokalfinalen mod Brøndby Kristi himmelfartsdag…

Brøndby sparer et halvt hold før pokalfinale

Dagens med afstand mest udskældte: Nu forklarer han sin kæmpe-brøler

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Regeringen har en regnemaskine, der forudsiger alt
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: