Her er reglen: Derfor må Lyngby alligevel bruge nyindkøb

David Boysen er spilleklar for Lyngby Boldklub i foråret, selv om han allerede har spillet for to klubber i denne sæson. Det er han, fordi DBU har givet dispensation til, at han kan spille. Nu forklarer DBU hvorfor

David Boysen har allerede spillet for Brøndby IF og Roda i denne sæson. Foto: Polfoto.
David Boysen har allerede spillet for Brøndby IF og Roda i denne sæson. Foto: Polfoto.

Den danske kantspiller David Boysen fik i januar ophævet sin aftale med hollandske Roda, og her på tipsbladet.dk kunne vi fortælle, at danskeren var låst for blandt andet Superliga-klubber i foråret, fordi han allerede havde spillet for to klubber i sæsonen.

Men David Boysen, der har minutter for Brøndby IF og Roda, har fået dispensation af Dansk Boldspil-Union, så han alligevel er klar til at trække i trøjen og hjælpe 'De Kongeblå' i foråret.

Forklaringen er, at Cirkulære 96 i DBU's love og regler åbner for, at en spiller kan få dispensation og spille for en tredje klub, hvis han er kontraktfri, når transfervinduet lukker.

Det fortæller jurist i DBU Michael Andersen til tipsbladet.dk.

- Han har med hjemmel i Cirkulære 96, paragraf 3.2, fået dispensation til at indgå en kontrakt med Lyngby BK. Det følger af paragraf 3.2, at DBU uden for transfervinduerne kan give dispensation til, at arbejdsløse kontraktspillere kan foretage et skifte til en dansk klub, og fordi David fik ophævet sin kontrakt med Roda inden lukning af transfervinduet, opfylder han kravene for at opnå denne dispensation.

- Ved en dispensation efter paragraf 3.2 er det også muligt at opnå dispensation fra reglen i paragraf 2.4, hvorefter en kontraktspiller maksimalt må spille officielle kampe for to klubber i løbet af én sæson, siger Michael Andersen til tipsbladet.dk og forklarer:

- Reglen er indført af hensynet til, at arbejdsløse kontraktspillere hurtigst muligt skal kunne komme tilbage i arbejde.

David Boysen har en fortid i Lyngby Boldklub. Foto: Polfoto.
David Boysen har en fortid i Lyngby Boldklub. Foto: Polfoto.

DBU-juristen fortæller, at Lyngby havde taget kontakt til DBU for at høre på mulighederne for at få en dispensation til David Boysen. Klubben har efter vinduets lukning indsendt en formel ansøgning, der altså har betydet, at Boysen nu er klar for Lyngby. Var ansøgningen sendt i januar, havde Lyngby ikke fået dispensation, fordi reglen kun giver mulighed for dispensation efter vinduet er smækket i.

- Var det sket i januar, havde det været et regulært klubskifte, og så ville der ikke være mulighed for dispensation, siger Michael Andersen.

David Boysen har fået en etårig kontrakt med Lyngby, og selv om der er fortilfælde, åbner behandlingen for, at spillere, der allerede har spillet for to klubber, og en klub fremover kan blive enige om en aftale, der træder i kraft fra transfervinduets lukning, hvor der så samtidig kan søges dispensation til at lave en aftale.

- DBU's praksis har de seneste år været, at der ved dispensation efter cirkulære 96, paragraf 3.2, også dispenseres fra paragraf 2.4, siger Michael Andersen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Se også: Zorniger: Spillerne skal præstere og holde kæft

Se også: David Boysen: Sagde nej til millioner

Se også: DBU's store plan: Vil skrotte udlændinge for danske talenter

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere