Annonce:
Annonce:

Hylder røverkøb: 'Han har været fuldstændig vanvittig'

Muren Mikkel: David Nielsen jubler over sin nye målmand Mikkel Andersen, der med en straffesparksredning var med til at sende bronzevindere videre i Europa Leauge

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Lyngby Boldklub

LYNGBY (Ekstra Bladet): Først hyldede Lyngby-tilskuerne David Nielsen. Sådan må det være.

Træneren er kongen i Kongens Lyngby, men tilhængerne af De Kongeblå har fået en ny helt: Mikkel Andersen.

Det er nogle stor målmandshandsker, han skal udfylde, men ingen på tribunen savner vist Jesper Hansen, der ellers var så fremragende for bronzevinderne i sidste sæson.

For Mikkel Andersen har været lige så god – og lidt til – i sæsonens første kampe, og den store keeper blev kaldt ud til ekstra hyldest, efter Lyngby havde fuldbyrdet sin europæiske overraskelse.

Lyngby slog Slovan Bratislava 2-1 og er videre til 3. kvalifikationsrunde i Europa League med en samlet 3-1-sejr.

Det kunne nemt være gået anderledes, hvis ikke det havde været for Mikkel Andersen.  

Annonce:

Allerede i 8. minut ved stillingen 0-0 pillede han et straffespark fra slovakkernes aldrende målræv Robert Vittek.

- Jeg havde ikke læst ham. Det var ren instinkt. Jeg har ingen straffesparks-hemmeligheder, og det er måske min force.

- Beslutningen om at gå til højre kom til allersidst, og jeg er heldig, at den sidder i en god højde, sagde den 28-årige målmand, der efter salget af Jesper Hansen til FC Midtjylland blev hentet på en fri transfer efter et ophold senest i netop FC Midtjylland…

Fuldstændig vanvittig
For Ulvene reddede han straffespark mod Manchester United på Old Trafford for halvandet år siden, men ved den lejlighed hjalp det lige lidt. FCM tabte 5-1.

- Ja, Mata havde heller ikke regnet mig ud, og det er der nok en grund til. Det er ikke noget at regne ud. Det var selvfølgelig et stort øjeblik, men fornemmelsen efter kampen er en del anderledes nu, sagde målmanden, der var chanceløs, da Slovan Bratislava reducerede i næstsidste minut.

Annonce:

Det ødelagde dog på ingen måde festen på Lyngby Stadion, hvor spillere, tilhængere og træner David Nielsen kunne fejre en udbygning af klubrekorden. Sejren var den tiende sejr på stribe.

- Det kunne være blevet en helt anden kamp, hvis ikke Mikkel redder det straffespark. Så kunne det være blevet alt.

- Men Mikkel har været fuldstændig vanvittig. Den kamp han står dernede og den kamp i dag og til dels også den mod Silkeborg. Det er et voldsomt niveau, sagde Lyngby-træner David Nielsen, der med god grund jublede over Lyngbys ’røverkøb’:

- Jesper var en fremragende målmand for os i sidste sæson, men Mikkel har været sensationel. I dag var han matchvinder med den redning, og det var han egentlig også lidt dernede.

- Det er fantastisk for ham, og vi er glade for, at han er her.

Halvanden sejr fra himmerige
Ti minutter efter Mikkel Andersens straffesparksredning viste Mikkel Rygaard, hvordan Robert Vittek skulle have gjort.

Superteknikeren var kold i en hed situation, og med en såkaldt Panenka – et koket vip ind midt i målet – bragte han Lyngby foran 1-0.

Annonce:

Efter en halv time gjorde Martin Ørnskov det til 2-0 efter hjørnespark og sikrede reelt Lyngby billetten til Rusland og et møde med Krasnodar.

Den pengestærke russiske klub var i sidste sæson i 1/8-finalen i Europa League og råder over et stærkt mandskab med bl.a. den russiske ligatopscorer de to seneste sæsoner, Fyodor Smolov, og den svenske landsholdsanfører Andreas Granqvist.

- Krasnodar er to niveauer over Slovan, som ellers er et godt hold. De har individualister på et vanvittigt højt niveau. Det er kæmpe stjerne, sagde David Nielsen, der dog ikke har tænkt sig at rejse til den sydlige del af dn Østeuropæiske Slette tæt ved Sortehavet for at agere slagtekvæg.

- Vi har vundet ti kampe i træk, så der er ingen grund til ikke at tro på det. Vi skal ’bare’ vinde halvanden til, så er vi i himmerige.

- Jeg ved godt, at de er gode, og at det bliver svært, men vi skal sørge for, at de får den bedste udgave af os. Så må vi se, hvor langt det rækker, sagde David Nielsen.

Annonce:

Hans mandskab spiller torsdag i næste uge på det næsten helt nye Krasnodar Stadion – et stadion til ca. halvanden milliard kroner. Der er returkamp i Lyngby ugen efter.

Klubrekord og videre i Europa! Lyngby straffede slovakker

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: