Lyngby har samme problemer som FCK

Lyngby er klar til Superligaen og har i princippet været det i et år. Alligevel kommer der forandringer i truppen, siger træner David Nielsen

Lyngby er i Superligaen, og der venter derfor forandringer i truppen. (Foto: Anthon Unger)
Lyngby er i Superligaen, og der venter derfor forandringer i truppen. (Foto: Anthon Unger)

Lige siden David Nielsens ansættelse i Lyngby i sommer, har der været et sæsonmål for øje i klubben: Oprykning. Den kom i hus i søndags, da holdet sikrede sig billetten til Superligaen i sæsonens femtesidste spillerunde.

For cheftræner David Nielsen er det en stor forløsning.

- Det betyder alt. Der er ingen tvivl om, at der har været stort pres på os i forhold til at rykke op, så det er luksus, at vi kan afgøre det fire runder før sæsonafslutningen. Det er vi glade for. Vi har stort set ligget nummer et hele sæsonen, og det vidner om mental styrke, at vi kan fortælle omverdenen, at vi vil rykke op, at vi tør at stå ved det, og at vi så også gør det, siger David Nielsen til tipsbladet.dk.

1. division Grotesk målmandsdrop afgør oprykningskamp

Han mener, at Lyngby er godt rustet til Superliga-livet.

- Vi lavede en masse Superliga-tiltag allerede sidste sommer, da jeg kom til klubben. Der er derfor mange ting, der allerede er på plads. Det er vi glade for. Vi skal selvfølgelig justere nogle ting, men gennem hele sæsonen har vi trænet som et Superliga-hold, så det bliver ikke noget chok, siger han.

1. divisionstopscorer Kjartan Finnbogason er en eftertragtet herre. Den 29-årige islændings kontrakt med Horsens udløber efter denne sæson, og han kan derfor smutte gratis (Foto: Philip Davali) 1. division På vej i Superligaen ... men topscoreren kan smutte gratis

Lyngby kommer til at foretage udskiftninger i truppen i sommerens transfervindue, men det bekymrer ikke David Nielsen.

- Vi er i samme cyklus som alle andre hold. Der er mange af de nuværende Superliga-klubber, der ikke ved, hvor de står i næste sæson i forhold til spillere - nogle har ikke engang en træner endnu.

- Det havde været det samme, selvom vi ikke rykkede op. Der er mange klubber, der har spørgsmålstegn om deres trup – det har FCK også - og det er ikke anderledes hos os. Der kommer også til at ske udskiftninger, siger David Nielsen, der ikke lægger skjul på målsætningen for den kommende sæson.

- Vores mål er helt klart at overleve. Der er ikke så meget at rafle om. Det kan ikke være anderledes. Der er nogle oprykkerhold, der har overrasket de seneste par år, men det er mere undtageslsen end reglen. Oprykkere får det næsten altid svært. Jeg kommer ikke til at smække benene op og regne med, at vi kommer til at spille i toppen. Vi kommer til at arbejde hårdt for det, siger han.

TV: Se det vanvittige selvmål, der sikrede Lyngby oprykning:

... Og hør den brødebetyngede Helsingør-skurks forklaring:

3 kommentarer
Vis kommentarer