Lyngby-miraklet nærmer sig

Måtte nøjes med nulløsning mod Esbjerg, men én sejr i de tre seneste kampe bør være nok til at sikre pladsen i top-6 for Lyngby

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Miraklet nærmer sig for Lyngby.

Oprykkerne er tæt på at sikre sig en overraskende plads i top-6 og Superligaens medaljespil.  

David Nielsens tropper er en af sæsonens største overraskelser. Men i den udsatte mandagskamp mod Esbjerg sled holdet med at skabe store, åbne målchancer. Derfor sluttede opgøret som det startede – 0-0.

Det gjorde de blandt andet fordi vestjyderne var velorganiserede og meget kompakte. Fire back kæden stod tæt og med to hårdtarbejdende defensive miudtbanespillere foran, havde hjemmeholdet problemer med at trænge gennem Esbjerg-muren.

1224 tilskuere på Lyngby Stadion så ellers et hjemmehold, der pressede gæsterne i bund efter pausen.

David Boysen sendte et langskud lige forbi den ene opstander og senere måtte samme Boysen se sin afslutning reddet af Jeppe Højbjerg. Bror Blume havde ikke indstillet sigtekornet og skød lige forbi.

På trods af det uafgjorte resultat ligger Lyngby godt til for en plads i top-6. Holdet kan i de tre sidste kampe – mod FC Midtjylland, Viborg og Brøndby – formentlig nøjes med en sejr for at være helt sikker på at slutte i det fornemme selskab. Aktuelt har holdet fem point ned til syvendepladsen i rækken.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Udgik med skade
Jesper Hansen har været en af Lyngbys største profil i den fornemme sæson, hvor klubben er tæt på en plads i slutspillet.

Men mod Esbjerg måtte landsholdsreserven trække sig efter en halv times spil. Han trak på venstrebenet og var ikke i stand til at fuldføre kampen.

Det gav første superliga-kamp for Andreas Larsen, der fik en forholdsvis nem aften på Lyngby Stadion, fordi gæsterne ikke satte ham på de store prøver.

Før pausen havde gæsterne ellers enkelte tilløb til chancer. Awer Mabil sparkede fladt, men det skabte ikke problemer for Jesper Hansen.

Emmanuel Oti Essigba kom til en gylden mulighed, men han helkiksede sin afslutning.  

Hjemmeholdet havde bolden mest, men spillede for langsomt og havde problemer med at trænge gennem et velorganiseret vestjysk mandskab.

Jeppe Kjær sparkede fladt, men det var intet problem for Jeppe Højbjerg at afværge.

Både Lyngby og Esbjerg er startet foråret som ubesejrede efter to kampe. Begge hold har fire point.

Rafael van der Vaart er med afstand Superligaens bedst betalte spiller. Foto: Polfoto. Sport og Spil Her er oversigten: Så meget tjener de fem bedste i din Superligaklub

18 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere