Nedrykning eller ej: 15 mio. kr. til forskel

- Vi arbejder med to budgetter, fordi vi lige nu ikke ved, om vi spiller i Superligaen eller 1. division, siger Lyngbys sportsdirektør, Birger Jørgensen

Er der en klub, der kender alt til ikke at have en krone i kassen, så er det Lyngby. Superligaklubben har historisk levet et farligt liv. Tilbage i 2001 kollapsede klubben, og i februar i år var en ny konkurs tæt på. Den blev afværget kvart i tolv.

Lige nu kæmper Lyngby en desperat kamp for livet i landets bedste fodboldrække. 1-2 nederlaget torsdag til Randers betyder, at det ser sort ud i forhold til overlevelse på den korte bane, selv om der er returkamp mandag i Kronjylland.

Det ligner to kampe mod nummer tre fra 1. division (Vendsyssel) om en plads i Superligaen. Med den usikre situation uden afklaring er Lyngby nødt til at arbejde med to scenarier frem mod næste sæson.

- Vi arbejder med et budget, hvis vi er i Superligaen og et andet, hvis vi havner i 1. division. Det er selvfølgelig lidt frustrerende, men sådan er vilkårene, og det forholder vi os naturligvis til, forklarer sportsdirektør Birger Jørgensen.

- En nedrykning koster os i niveauet 10-15 mio. kr., siger sportsdirektøren, der i næste sæson, uanset hvilken række holdet spiller i, kommer til at skære i spillerbudgettet.

- Vi brugte for mange penge under de tidligere ejere. Nu er der kommet nye folk til, og vi skal have budgetterne til at balancere, forklarer Birger Jørgensen.

Mandag skal Lyngby forsøge at indhente 1-2 mod Randers. Det bliver ualmindeligt svært, fordi Lyngby slet ikke har besejret kronjyderne i flere år.

- Det er klart, vi skal spille vores chance mod Randers i returkampen. Derfor er vi også nødt til at slippe håndbremsen på et tidspunkt, siger cheftræner Thomas Nørgaard.

Rander Randers FC Nu er bundklub tæt på mirakuløs redning

Superligaen Er du forvirret? Tre Superligahold kan ryge ud

 

3 kommentarer
Vis kommentarer