Ny Lyngby-triumf: Angriber med endnu et perlemål

Jeppe Kjær scorede et fantastisk solo-mål og bombede oprykkerne op i top-6

VIBORG (Ekstra Bladet)

Lynhurtige Jeppe Kjær var skarpretter mod Brøndby forleden. Og han var det igen mod Viborg. Med en sand perle af et mål endda.

Et par minutter før pausen viste den 30-årige Lyngby-angriber hele sit store potentiale, da han modtog bolden inde i feltet, drejede rundt på en tallerken, afdriblede en modstander for så at sende bolden i nettet med venstrebenet.

Dermed stod der 1-0 til Lyngby – og det gjorde det også, da slutfløjtet lød.

Tre nye point var hjemme til oprykkerne som dermed rykkede ind i top-6 og samtidig er der næppe tvivl om, at Kjær leverede en scoring, der kommer til indgå i kampen om at blive sæsonens bedste.

Viborg har også en hurtigløber i front. Endda to.

Og både Jung-Bin Park og Serge Deble er samtidig blændende teknikere, der kan utrolig meget med bolden.

Men de mangler altså – mod Kjær, der nu er noteret for i alt fem fuldtræffere - en del i effektivitet, når det handler om afslutninger.

Sammenlagt tre scoringer er det nemlig kun blevet til for de to Viborg-spillere i denne sæson.

Det er ganske enkelt for lidt, og er ubetinget en af grundene til, at den foreløbig del ikke har udløst den succes, der var forventet på baggrund af den glimrende come back-sæson til Superligaen i fjor.

Både Park og Deble arbejder glimrende, løbet meget, men alt for ofte mangler den sidste eller næstsidste aflevering præcision, så det der tegner til at bliver farligt i stedet i løbet ud i sandet. Derfor kom hjemmeholdet heller ikke frem til afgørende afslutninger i de første 45 minutter.

Et par minutter efter pausen fik Andreas Bruhn, der var kommer på banen i stedet for en skadet Søren Frederiksen mit i 1. halvleg, til gengæld en rigtig god mulighed for udligning. Han rykkede sig glimren de fri i venstresiden, men afslutningen havnede i sidenettet.

Det var første varsel om, at der kom til at stå Viborg på næsten det hele i 2. halvleg. Der blev fra start lagt et massivt pres på gæsternes mål, og det var flere gange ved at give bonus.

Blandt andet fik Jesper Hansen bokset en Deble-afslutning centimeter før den røg over mållinien, og i slutfasen måtte Mikkel Rask se et glimrende hovedstød prelle af på stolpen.

Lyngby udskiftede efter en time målscorer Kjær og Kristoffer Larsen med Bror Blume og Christian Gytkjær for at få friske ben på banen.

Men spillemæssigt blev holdet ved med at hænge i bremsen – der var mere losseri, og desperation end organisation i spillet - og kom aldrig tilbage i det gear, som var kendetegnende for præstationen en stor del af tiden før pausen.

Der blev satset på omstillinger uden at det gav bonus – men det endte med tre point, fordi Viborg ikke evnede at udnyttede sin totale dominans til scoringer.

Jeppe Kjær blev også matchvinder i torsdags, da Lyngby besejrede Brøndby:

Trods superliga-succes: Lyngby taler ikke om top-6

Ny nedtur: Brøndby dukket af Lyngby

Viborg-direktør efter romerlys-bøde: Nu strammer DBU den

Irriteret Mølby: AaB havde stor respekt for os

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.