Straffespark og skud på træværket: Intenst drama giver Horsens plads i top seks

Lyngby havde et stort overtal af chancer og fik tilkæmpet sig et straffespark, men det var ikke nok til sejr mod Horsens, der scorede til 1-1 med seks minutter igen. Resultatet betyder, at Horsens får en plads i top seks

LYNGBY (Ekstra Bladet): Lyngby pressede AC Horsens i løbet af hele kampen, og med 20 minutter igen kom den forløsende scoring til 1-0 for hjemmeholdet foran 2105 fremmødte tilskuere. AC Horsens ville det dog anderledes, da de scorede til 1-1 i det 84. minut.

AC Horsens havde mest at spille for inden kampen, men i kampens indledning lignede det ikke, at udeholdet var helt klar fra start. Hjemmeholdet gik ind til opgøret med oprejst pande, og det pressede Horsens i første halvleg.

Allerede efter i det andet minut havde hjemmeholdets Gustav Marcussen et nærgående forsøg som sneg sig forbi Horsens-målet.

Lyngby blev ved med at presse på efterfølgende. Efter fem minutters spil havde Lyngby allerede fået tilkæmpet sig to hjørnespark, og her var Thomas Sørensen blandt tæt på at score for Lyngby på hovedstød.

De kongeblå viste fra start af, at de gerne ville vinde. Det meste spil foregik nemlig på Horsens banehalvdel de første 15 minutter.

Horsens skal nu til at spille de 'sjove' kampe mod de andre top-6 hold. Foto: Jens Dresling
Horsens skal nu til at spille de 'sjove' kampe mod de andre top-6 hold. Foto: Jens Dresling

Helflugter gav næsten mål til Lyngby
I slutningen af første halvleg kom Horsens bedre med, men det var ikke til at skabe de helt store chancer.

Gustav Marcussen havde endnu et pænt forsøg, da han lavede en helflugter efter et nærgående Lyngby-hjørnespark. Her måtte Horsens-målmand Jesse Joronen helt ud i fuld længe for at redde forsøget.

I det 32. minut scorede Lyngby efter et frispark, hvor Jesper Christjansen scorede med ryggen til målet. Målet blev dog underkendt af linjevogterne, der mente, at Lyngby-spilleren var i en offside-position.

Første store mulighed til Horsens kom efter 37 minutter, da Kjartan Finnbogasen fik kæmpet sig igennem Lyngby-forsvaret, men målmand Oskar Snurre var hurtig ude af sit mål og reddede Horsens-angriberens skud.

Vild start på anden halvleg
Efter pausen var Horsens ved at chokstarte, da Oliver Drost fyrede en kanon af, der ramte overliggeren i det 47. minut.

Udeholdet kom langt bedre med i anden halvleg, men Lyngby havde endnu et farligt angreb efter 56 minutter, hvor Jesse Joronen igen måtte diske op med en stor redning.

Det var tydeligt at se, at Lyngby ville mest i anden halvleg ligesom i første, og træner Thomas Nørgaard prøvede at råbe sine spillere frem på banen.

Efter 69 minutters spil fik Lyngby tilkæmpet sig et straffespark, og det tog Herolind Shala sig sikkert af og scorede til 1-0 for hjemmeholdet. I Horsens-feltet blev et Lyngby-skud taget med hånden af Alexander Ludwig, og det takserede kampens dommer til et straffespark.

Målet satte gang i kampen, som bød på mere intensitet de sidste 20 minutter.

Det lignede dermed Lyngbys første sejr i 2018, men sådan skulle det ikke gå, da Kjartan Finnbogason efter lidt rod i Lyngby-feltet fik headet bolden i kassen til stor skuffelse for Lyngby-bænken. Efter scoringen stormede Horsens-træner Bo Henriksen hen ad sidelinjen i jubel.

Resultatet 1-1 betyder, at Lyngby slutter på 12. pladsen i grundspillet med 21 point, mens AC Horsens med det ene point får en plads i top seks.

FCK halede ind på tredjepladsen med sejr i Silkeborg

Stjernen har begravet tre venner: Det må stoppe nu

Helt hold kan forsvinde fra Brøndby