Superliga-klub kæmper for livet - kan ikke betale løn

Det ser sort ud i Lyngby Boldklub efter sponsorflugt - klubben har kun økonomi til at fortsætte to uger endnu og altså ikke til at udbetale januar-lønnen til de ansatte

Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, kommenterer Lyngby Boldklubs økonomiske problemer

Superligaklubben Lyngby Boldklub kæmper for livet, da sponsorerne trækker sig, forklarer topchef Torben Jensen i Hellerup Finans i en mail til Ekstra Bladet.

- Det kræver en hurtig reaktion for at sikre klubbens eksistens – vi håber derfor at alle med interesse for at overtage aktieposten vil henvende sig til Torben Jensen på tj@hellerupfinans.dk, skriver han.

Og det skal gå stærkt.

Over for Ekstra Bladet vurderer Torben Jensen, at klubben kan fortsætte måneden ud for de nuværende midler - derefter vil der ikke være til klubbens kreditorer, der dermed kan erklære klubben konkurs.

Til TV2 News påpeger han, at det også betyder, at klubben ikke kan udbetale de ansattes løn for januar.

Hellerup Finans kan ikke hjælpe til økonomisk, da de største kreditorer ikke vil være med til en rekonstruktion af selskabet.

Selskabet af 1. juni 2005 A/S, der tidligere hed Hellerup Finans A/S, og Selskabet af 13. maj 2013 A/S, der tidligere hed Forvaltningsselskabet Hellerup Finans A/S, er taget under rekonstruktion.

Der er udpeget en rekonstruktør, som skal forsøge at få opbakning til en redningsplan.

Hvis det ikke lykkes, vil begge selskaber automatisk gå konkurs.

Den økonomiske ustabile situation har endvidere medført, at forskellige sponsorer har trukket sig fra fodboldklubben - hvor mange vil Torben Jensen ikke afsløre - og det giver problemer ift. de igangværende spillersalg.

- De igangværende forhandlinger om salg af spillere lider samtidigt, da købere af de konkrete spillere naturligt søger at drage fordel af Lyngby Boldklubs situation ved at presse pris og forhale forhandlingerne, siger Torben Jensen.

2016/2017-sæsonen endte i triumf for Lyngby BK, som overraskende vandt superligabronze. Men medaljerne var ikke nok til at sikre et godt regnskab.

9. januar offentliggjorde Lyngby et længe ventet regnskab for 2016/2017-sæsonen, og det viste et kæmpe underskud på 11,7 millioner kroner før skat.

Klubben fik en kapitaltilførsel på 30 millioner kroner og havde i sommer en egenkapital på 12,8 millioner kroner.

Konkurs vil sende Lyngby langt ned i fodboldrækkerne

Det er et sjældent syn, at en dansk superligaklub går konkurs. Men ikke desto mindre kan det i sidste ende blive en realitet for Lyngby Boldklub, efter at klubbens ejer er kommet i alvorlige økonomiske problemer.

Ifølge direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen vil en klub, der er gået konkurs, skulle rykke to rækker ned ved sæsonens afslutning.

- Teknisk set er det sådan, at en klub i forbindelse med en rekonstruktion bliver frataget seks point. Ender det med en konkurs, bliver klubben løftet ud af rækken og taber de resterende kampe 0-3.

- Der hvor man så ender resultatmæssigt ved sæsonafslutning, rykker man to rækker ned derfra. Og så suspenderer man nedrykning for den øverste af de klubber, der ellers måtte være rykket ned, siger Claus Thomsen.

Lyngby Boldklub gik også konkurs i 2001. På daværende tidspunkt kunne holdet spille sæsonen færdig med et amatørhold. Men nye regler betyder, at det ikke længere er muligt.

Den truende konkurs skyldes, at de største kreditorer i klubbens hovedaktionær, Hellerup Finans, ikke vil være med på en rekonstruktion af selskabet.

Stifter og formand Torben Jensen oplyser torsdag til Berlingske Business, at sponsorerne trækker sig fra fodboldklubben, som derfor er truet på eksistensen.

- Det kræver en hurtig reaktion for at sikre klubbens eksistens - vi håber derfor at alle med interesse for at overtage aktieposten vil henvende sig til Torben Jensen på tj@hellerupfinans.dk, lyder meldingen til Berlingske Business.

Ritzau

Blodrøde tal i Lyngby: Truet på eksistensen

Trods bronze - stort underskud i Lyngby

 

Uvished om Lyngby: Storaktionær lukker biksen

 

En fuldtonet skandale

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.