Trods bronze - stort underskud i Lyngby

Bestyrelsesformand forventer, at lukning af Hellerup Finans ikke får konsekvenser for Superliga-klubben

Sportschef Allan Olsen giver kort indblik i Lyngby-sagen.

Uvisheden summer omkring Superligaklubben Lyngby efter det tirsdag morgen kom frem, at klubbens storaktionær Hellerup Finans drejer nøglen.

Lukningen falder sammen med dagens generalforsamling i Lyngby Boldklub A/S, hvor det forsinkede regnskab for klubben vil blive fremlagt.

Af det vil fremgå, at Lyngby ifølge Ekstra Bladets informationer endte sæsonen med et stort underskud på 11 mio. kr. for bronze-sæsonen.

Regnskabsåret sluttede 30. juni 2017, men det bliver først fremlagt nu. Underskuddet skal ses i sammenhæng med et underskud på 25 mio. kr. i det foregående regnskabsår, men forbedringen hænger også sammen med markant højere tv-indtægter end budgetteret, og så blev talentet Jens Odgaard solgt til Italien.

Lyngby blev med udgangen af regnskabsåret tilført 13 mio. kr., og regnskabet viser, at Lyngby havde en egenkapital på nøjagtig 13 mio. kr. ved indgangen til det nye regnskabsår.

- Vi har vendt driften i Lyngby, og klubben befinder sig lige nu i en mere økonomisk, positiv udvikling, fordi vi også har en positiv egenkapital, siger klubbens formand Torben Jensen til Ekstra Bladet.

Lyngby ejes af Hellerup Finans A/S - et selskab der blev omdøbt til Selskabet af 1. juni 2005 A/S for tre uger siden. Og det er selskabet, der ejer Lyngby Boldklub A/S, der nu bliver lukket.

Torben Jensen mener ikke, at lukningen får indflydelse på Lyngby Boldklub, men han erkender, at der er kreditorer i spil, som udgør en ubekendt faktor.

- Det er vores håb, at vi kan lave en solvent lukning af 1. juni 2005 A/S. Men det er klart, at det i sidste ende kan påvirke Lyngby Boldklub, hvis ikke kreditorerne af 1. juni 2005 A/S vil acceptere situationen, siger Lyngbys bestyrelsesformand, Torben Jensen, til Ekstra Bladet.

Der var masser at glæde sig over i oktober, da Lyngby slog FCK - regnskabet er ikke positivt på samme måde. Foto: Lars Poulsen
Der var masser at glæde sig over i oktober, da Lyngby slog FCK - regnskabet er ikke positivt på samme måde. Foto: Lars Poulsen
 

Hellerup Finans Holdning er den største kreditor i Lyngby Boldklub.

I efteråret startede Lyngby Boldklub med at sælge obligationer, hvor det var målet at hente 27,65 mio. kr. Den plan blev dog hurtigt skrinlagt. Nu er man i stedet begyndte at sælge aktier i selskabet Just Sold, der i øvrigt er hovedsponsor for Lyngby Boldklub.

Uvished om Lyngby: Storaktionær lukker biksen

Superligaen: Sådan handler Brøndby og Lyngby i transfervinduet