Lyngvilds vikinge-drøm: Klæder OB-spillere af

Jim Lyngvild forklarer baggrunden for billederne af de halvnøgne OB-spillere i vikinge-outfit

Jonasson, Kryger, Skulason og Toppel agerer halvnøgne vikinge-modeller (Foto: Jim Lyngvild)
Jonasson, Kryger, Skulason og Toppel agerer halvnøgne vikinge-modeller (Foto: Jim Lyngvild)

Letpåklædte OB-spillere med pels og fynske fodboldbannere har det seneste døgn floreret på internettet. De fleste har undret sig over, at hvor billederne (se alle billederne herover) kommer fra, og hvorfor de er blevet lavet.

Det er multikunstneren Jim Lyngvild, der står bag og for ham er det lidt af en drøm, der går i opfyldelse.

- Jeg har arbejdet i flere år på at få lov at lave OB som vikingehelte, siger Lyngvild til Ekstra Bladet.

- Odense er en af de eneste danske byer, der referer til guden Odin - eller Odins Vig. Derfor er OB-spillerne oplagte som Odins drenge, der skal erobre land. Fodboldspillere er jo bare moderne vikinger, der erobrer nyt terræn, siger Lyngvild.

Og det er ikke tilfældigt at lige netop Ekstra Bladets modediktator Jim Lyngvild og OB arbejder sammen.

Martin Spelmann optræder som halvnøgen viking (Foto: Jim Lyngvild)
Martin Spelmann optræder som halvnøgen viking (Foto: Jim Lyngvild)
 

- Jeg er kæmpe OB-fan, og jeg kommer til mange af deres kampe og kender mange af spillerne, siger Lyngvild, der dog først skulle have tilladelse til at lave de ønskede fotos.

- Det har været oppe at vende på øverste niveau, om man måtte gøre det her. Fodboldspillere er jo meget traditionsbundne, men det her var en god måde at billedliggøre spillerne på, siger Lyngvild.

Peter Grønborg læste Ekstra Bladet, da han skulle forberede sig til kommentatorjobbet i starten af årtusindet (Foto: Lars Poulsen) Champions League Ny Champions League-vært: Kun én dårlig ting ved jobbet

- Ved at gøre dem til vikinger, så piller man lidt ved normalen, og man rykker lidt på, hvad man må. Heldigvis synes de øverste folk i OB, at det var en sjov og oplagt idé, siger Lyngvild.

Og også spillerne var begejstrede.

- De syntes, at det var skide sjovt. Vi lavede billederne tirsdag, og vi havde en fantastisk dag. De spillere, der ikke var foran kameraet, de løb rundt og spillede fodbold. De kunne ikke lade være med at løbe og lege, og der var ikke noget krukkeri. Man kunne ellers godt forestille sig, at Superliga-spillere havde en forestilling om, hvordan de ikke skulle se ud, siger Lyngvild.

Fotografen peger på to spillere, der imponerede ham særligt som modeller.

Emil Larsen og Vladimir Dvalishvili giver den gas (Foto: Jim Lyngvild)
Emil Larsen og Vladimir Dvalishvili giver den gas (Foto: Jim Lyngvild)
 

- Det er sjovt med mennesker, som de kan overraske. Lasse Nielsen, der står på et to-mands-foto og ser cool ud, ham så jeg ikke som en topmodel, men foran kameraet ligner han jo en million, siger Lyngvild.

- Og så er der også Rasmus Falk, som på billeder bare er så cool og helt overjordisk. Det er mine to favoritter, siger Lyngvild.

Trods succesen med OB-billederne er der en enkelt ting, der ærgrer Jim Lyngvild.

- Jeg ville rigtig gerne have haft Lars Høgh med som Odin. Han er min alltime-favorit, men han passede ikke ind, så det må blive næste gang, siger Lyngvild.

Intl. fodbold TV: Fodboldspiller laver verdens mest hysteriske skuespil

Spørgsmålet er nu, hvilken fodboldklub Jim Lyngvild næste gang kaster sig over.

- Nu er jeg OB'er i hjertet og kan ikke bare gå rundt og være min klub utro, men hvis landsholdsspillerne vil være med, så kunne jeg godt finde på det, hvis de altså tør, siger Lyngvild.

Rasmus Falk er en af Jim Lyngvilds favoritter (Foto: Jim Lyngvild)
Rasmus Falk er en af Jim Lyngvilds favoritter (Foto: Jim Lyngvild)
 

Billederne skal gerne have en anden effekt end blot det være sjove.

- Jeg håber, at det kan skabe nye billeder af, hvordan man ser på fodboldspillere. Det skal ikke kun være på den samme låste måde, at man portrætterer fodboldspillere, siger Lyngvild.

David Beckhams mellemste søn spås en stor tenniskarriere (Foto: AP) Tennis Beckham hyldes: Stor fremtid inden for tennis

- Drengene syntes jo også, at det var sjovt, og de rendte rundt og tog billeder og gøglede med det. Der er mange modstandere, der synes, at de har været åndssvage, men der er også fans, der synes, at det er fantastisk. Sådan er det også med vikinger - enten hader man dem, eller også elsker man det, de står for, siger Lyngvild.

Jim Lyngvild indrømmer, at billederne godt kan virke mærkelige, hvis de ses enkeltvis. De skal ses i kombination med hinanden, hvis man skal kunne se den sammenhængende historie.

Se alle billederne øverst i artiklen ved at klikke på pilene.

1 af 7 
2 af 7 
3 af 7 
4 af 7 
5 af 7 
6 af 7 
7 af 7 Jonasson, Kryger, Skulason og Toppel agerer halvnøgne vikinge-modeller (Foto: Jim Lyngvild)
16 kommentarer
Vis kommentarer