Annonce:
Annonce:

Manden med guldskægget: Jeg kommer ikke til træning!

Marc Dal Hende var også med for tre år siden, da FCM vandt det første mesterskab. Det var sjovere mandag aften

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

HERNING (Ekstra Bladet): Han kom til stadion med et barn i favnen og forlod MCH Arena med to guldmedaljer om halsen, formentlig en lille skid på og et lykkeligt smil skruet fast fra øre til øre.

Marc Dal Hende blev dagens mand i guldlamé, da han kort før den spillede time fangede Paul Onoachus hoved-flik inde i feltet, satte højrefoden på affaldet og bragte FCM på 1-0 – og nerverne i ro overalt på og uden for stadion.

- Der er tit mål på bageste stolpe, og da Paul flikkede den videre, vidste jeg, at jeg bare måtte snuse den op, forklarer manden med dagens gladeste fuld- og guldskæg.

Stemningen løftede sig markant også internt på et hold, der virkede lidt plaget i den horsensianske benlås.

Annonce:

- Jamen, stemningen er jo fantastisk. I denne kulisse – det kan ikke skrives meget bedre. Outstanding. Jeg er så stolt af fansene og klubben. Vi fik sat et fint punktum i dag, siger manden bag guld-scoringen.

Trods positionen som wingback har han været involveret i en del scoringer i sæsonens løb, men det skal man bestemt ikke undre sig over:

- Det er jo noget mentalt. Jeg investerer altid fuldt i at komme med ved den bageste stang, så det har meget med det at gøre. Men jeg har også målnæse! Jeg er jo gammel angriber, så det er ikke tilfældigt, haha.

Marc Dal Hende får en lufttur af Janus Drachmann, da guldet endelig kom i hus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Marc Dal Hende får en lufttur af Janus Drachmann, da guldet endelig kom i hus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

For fire kampe siden lå FCM fem point bag Brøndby – nu slutter midtjyderne med en margin på fire point ned til folkene fra Vestegnen.

- Jeg har aldrig afskrevet det. Da vi havde vundet på Brøndby Stadion, sagde jeg, at vi ville vinde guldet. Jeg har hele vejen troet på det, men selvfølgelig… Vi havde det ikke i egne hænder, så Brøndby skulle snuble. Men vi har jo vist mandsmod ved at vinde i Brøndby og i Parken – og så gøre det færdigt her i dag.

Annonce:

Du er jo altid med på en eller anden måde, når FCM vinder guld…

- Det er rigtigt, det er godt set! Jeg var også med i Slagelse som FC Vestsjælland-spiller for tre år siden, og selv om vi overlevede i Superligaen dengang, så er det godt nok lidt sjovere i dag. Det var stort dengang – men det her er fantastisk. Fodboldmæssigt er det her klart det største, jeg har prøvet.

Har du nogen erfaring med at fejre den slags?

- Man behøver vist ikke slå op i nogle bøger. Den skal bare have fuldt smadder, og så skal vi vist bare drikke en masse bajere. Dét kan jeg godt finde ud ad! Det lover jeg dig.

Er det det, man drømmer om efter en lang sæson?

- Ja, det er det helt klart. Nu får vi guld i dag og kan bare give den fuldt skrald, og så ved vi, der venter en god ferie, hvor vi kan slappe af.

I skal ikke straffes med træning resten af ugen?

- Nej, nej, for helvede! Hvis der er træning, så kommer jeg i hvert fald ikke. Det er helt sikkert!

Brøndby kan tude, men mesterskabet tordnende fortjent

Vanvittig slutspurt: FCM vinder GULD foran Brøndby

Festen fes ud for flade Brøndby

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: