Matchvinder scorer og scorer – og starter ude!

Casper Nielsen scorede to gange mod Hobro og et sent sejrsmål mod den klub, han spillede for i over 18 år – men næste gang starter han måske igen ude på bænken

Følg Fodbold
Følg Superligaen

ODENSE (Ekstra Bladet): I tirsdags hamrede han to kasser ind mod Hobro i pokalen – for så at blive vraget til startopstillingen søndag aften mod sin barndomsklub Esbjerg. Casper Nielsens svar på den manøvre: Han skaffede selvfølgelig sejrsmålet to minutter og en sjat inde i overtiden af en kamp, der bare SÅ meget lignede 1-1.

Det har mildt sagt været en besynderlig uge for den 24-årige midtbanespiller.

- Vi går på en lille miniferie nu, og som tabellen ser ud lige nu, kan vi jo se, at sådan en sejr virkelig rykker. Det er selvfølgelig en god fornemmelse at gå på pause med, siger Casper Nielsen.

Han forklarer:

- Jeg ser bolden komme ind over og søger en position bagest i håbet om, at der kunne falde et eller andet ned, for jeg skal nok ikke hoppe op blandt de der og satse på at heade den direkte ind… Og så SKER det i dag! Jeg forsøger egentlig bare at holde den nede omkring benene på Højbjerg, og det lykkes så… Kæmpe forløsning. Det er selvfølgelig bare pisse dejligt. Man kan vel egentlig ikke kalde det en decideret chance, siger vestjyden, der har beholdt striberne – men siden vinter har været iført de fynske af slagsen.

Men tre mål på en uge er nødvendigvis ikke nok til at sikre en plads i starteren på et hold, hvor kampen om plads på den offensive midtbane er benhård.

- Det er pisse dejligt – specielt når man er fravalgt til startopstillingen. Det er ikke altid let at komme ind og gøre en forskel på en tung bane i en kamp, hvor spillet går lidt frem og tilbage. Det er dejligt at svare lidt tilbage. Jeg kører bare på og arbejder hårdt hver eneste dag, og det er måske det, der bærer frugt lige nu: At jeg har kunnet holde det inde i mig selv uden at blive decideret frustreret, siger Casper Nielsen.

Han er fuldstændig enig i, at der er mange om buddet til den position – og også for mange i OB:

- Hvis du spørger Jakob, så vil han nok også sige, at vi er for mange spillere til de to positioner – for mange gode spillere. Selvfølgelig er det frustrerende – også at to kasser i en pokalkamp ikke engang er nok til at få en plads blandt de 11, der starter. Det kunne man godt blive frustreret over.

Er det ekstra sjovt at score mod Esbjerg?

- Selvfølgelig er man altid lidt ekstra tændt, når man møder sin gamle klub, og det var jo ikke bare et par år, jeg var der. Det var 18 år! Men… Når man scorer til allersidst, er man nok lidt ligegyldigt, hvem det er i mod. Men det gør selvfølgelig nok lidt ondt på Esbjerg.

Så det er ikke der, ferien skal holdes…

- Haha, nej det kan godt være, jeg skal lade være med at besøge de gamle og lige blive lidt her i Odense. Det kunne godt være klogt – nu du siger det.

Rollen som vestjysk ’skurk’ gik selvfølgelig til Jeppe Højbjerg.

- Det er aldrig sjovt, men omvendt er det det, der kan ske. Det er en del af det at være fodboldspiller og målmand, at fejl koster mål, og det gjorde det i dag. Det er selvfølgelig ikke sjovt, men jeg skal videre. Jeg har spillet en god sæson og skal følge op på det, jeg har leveret, siger keeperen.

- Jeg prøver at få en fodparade på, men så rammer jeg den lidt med hælen og lidt med den anden fod, og så vælger den at ryge ind mod mål i stedet for den anden vej. En blanding af ikke-godt-nok og uheld. Det var sådan en dag, jeg havde i dag.

- Jeg tænker jo bare. Fuck! Man ved, man har kostet et point, men når jeg så ved, jeg har reddet point i andre kampe, jamen… Jeg ved, jeg er i plus, og det skal jeg sørge for stadig at være, siger en skuffet målmand.

Mærkværdig afbrydelse og store målmandsdrop stjal showet

Sur Ståle om sin egen spiller: - Det var hjernedødt

Kæmpe oprejsning til Bendtner: Rosenborg er mestre

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind