Medie: Udenlandsk mestertræner overtager Vejle

Rumænske Constantin Gâlcă bliver ifølge et medie fra hjemlandet den næste træner i Vejle, der tirsdag aften sagde farvel til Adolfo Sormani. Han bliver angiveligt præsenteret allerede i dag

Constantin Gâlcă skulle angiveligt blive præsenteret som ny Vejle-træner onsdag. Foto: Ritzau Scanpix
Constantin Gâlcă skulle angiveligt blive præsenteret som ny Vejle-træner onsdag. Foto: Ritzau Scanpix

Tirsdag aften sprang en mindre bombe i dansk fodbold, da Vejle Boldklub kunne meddele, at træner Adolfo Sormani stoppede i klubben.

Men det lader ikke til, at Superligaklubben kommer til at gå længe uden cheftræner.

Ifølge det rumænske medie Digisport har Vejle nemlig fundet afløseren i den tidligere mestertræner Constantin Gâlcă. Rumænske Gâlcă førte i 2015 storklubben Steaua Bukarest, i dag kendt som FCSB, til triumf i både ligaen og pokalturneringen.

Trods succesen blev kontrakten mellem Constantin Gâlcă og Steaua Bukarest ikke forlænget, og siden har han været forbi spanske Espanyol samt Al-Taawoun og Al-Fayha i Saudi Arabien.

Han har dog stået uden job, siden han stoppede i Al-Fayha i 2017, og kan derfor umiddelbart tiltræde i Vejle med det samme, hvis rygterne fra Rumænien taler sandt. Ifølge Digisport bliver han præsenteret på et pressemøde senere i dag.

46-årige Gâlcă har selv en ganske succesfuld karriere som aktiv midtbanespiller bag sig.

Han optrådte blandt andre for Steaua Bukarest i hjemlandet Rumænien samt både Mallorca, Espanyol og Villareal i Spanien. Han sluttede karrieren i spanske Almeria i 2006. Derudover blev det til 68 kampe på det rumænske landshold fra 1993 til 2005.

Vejle indtager sidstepladsen i Superligaen. Adolfo Sormani tog selv konsekvensen af de dårlige resultater, og bad efter weekenden nederlag om at blive løst fra sin kontrakt. 

Næste opgave for Superligaens bundhold er på lørdag hjemme mod Vendsyssel.

Constantin Gâlcă har en fortid både som spiller og træner. Foto: Ritzau Scanpix
Constantin Gâlcă har en fortid både som spiller og træner. Foto: Ritzau Scanpix
 

Tysk landstræner smider bombe: Dropper guldvindere permanent

Superliga-træner stopper omgående

Superligaen Indefra: Skal træffe giftigt valg om drømmespiller