Mestrene holder guldsnor i FCK

FC Midtjylland gjorde lige nøjagtig, hvad der skulle til for at sikre sejren mod oprykkerne fra Vendsyssel

HJØRRING (Ekstra Bladet): Med et dødboldsmål fra Kian Hansen sikrede FC Midtjylland sig den optimale indledning på foråret, da man holdt snor i FCK, der rundbarberede OB i Parken søndag.

De tre point kom dog slet ikke i land på lige så imponerende vis, som guldrivalerne fra hovedstaden formåede at gøre det. Men det er jo også bedøvende ligegyldigt, når man som FCM bare bliver ved med at vinde kampe, hvor man ikke sprudler.

Ulvene skulle åbenbart lige vågne op fra vinterdvalen, og allerede efter et minut vækkede Vendsyssels navnkundige nyindkøb Tiemoko Konaté udeholdet, da ivorianeren, med et flot cv fra Sparta Prag og Mlada Boleslav, satte Jesper Hansen på arbejde fra tæt hold. 

Hansen fik pareret, men så var midtjyderne advaret om, at Vendsyssel ikke ville lægge sig fladt ned i forårsåbneren for de to mandskaber. 

Hjemmeholdet sad konstant i hælene på de forsvarende mestre, og Vendsyssel lykkedes med at genere gæsternes opspil, der aldrig for alvor sprudlede i første halvleg.

FCM lignede ganske enkelt ikke et mandsskab, der har færten af guld for anden sæson i træk, men som så ofte før skulle der ikke mere end en dødbold til, før midtjyderne bed fra sig.

Efter 24 smed Jakob Poulsen et hård, udadskruet hjørnespark i panden på Kian Hansen, der ret umarkeret kunne pande føringen ind.

I sekunderne efter scoringen klappede Kenneth Andersen lige assistenttræner Brian Priske på brystkassen som ‘tak for endnu en målgivende dødboldsvariant’. 

Førnævnte Tiemoko Konaté virkede som værternes farligste mand i front, men efter en god halv time var ivorianeren også ved at skabe kaos i egne rækker, da han nonchalant tjattede kuglen lige hen til Paul Onuachu nær det lille felt.

Lange Paul tog dog et alt for langt træk uden om Michael Tørnæs og blev derfor blokeret af en tililende Andreas Kaltoft. Det er ikke sådan, Onuachu gør bedst reklame for sig selv til de mange udenlandske bejlere.

Det var bestemt heller ikke flatterende, hvad nogle få af de medrejsende FCM-fans fandt på få minutter efter Onuachus misser. Her blev kampens ene linjedommer ramt af en form for kasteskyts, og opgøret måtte afbrydes i et par minutter…

FCM’s store angriber fik revancheret sig en smule i anden halvleg. Efter en time modtog Onuachu en god stikning i dybden og serverede uselvisk bolden for fødderne af sin kammerat Rilwan Hassan, der, i en ellers fri position, på det skammeligste smed det flotte oplæg ud ad vinduet og forbi mål.

Midtjyderne viste i anden akt, de var et niveau eller to over Vendsyssel, men vildt imponerende blev det aldrig. Nogen glitrende 6-1-sejr var det i hvert fald langt fra. 

Men FCM har en evne til at vinde selv de kampe, hvor de ikke er skræmmende gode. Det har tidligere været guld værd, men om det også er det i 2019 er stadig for tidligt at sige. Indsatsen i Hjørring rakte i hvert fald til tre point, og det var mere end rigeligt for FC Midtjylland denne mandag.

Nicki Bille Nielsen skal i retten 4. marts. Foto: Lars Poulsen Dansk fodbold Tiltalt for vold og trusler: Nicki Bille nægter sig skyldig

Gregers Arndal-Lauritzen (tv) skal tørne ud for AC Horsens i foråret. Foto: Carsten Bundgaard Andersen/Ritzau Scanpix Superligaen Konkurrent henter vraget Brøndby-back

FC København FCK-spillere i heftigt skænderi trods storsejr

108 kommentarer
Vis kommentarer