Mestrene ydmyget: Kæmpe fejl satte gang i målshow

AaB førte 1-0, da en Rasmus Thelander-kikser satte Sønderjyske på kurs mod storsejr

Aab floppede totalt hjemme mod SønderjyskE. (POLFOTO)
Aab floppede totalt hjemme mod SønderjyskE. (POLFOTO)

Fodbold kan være så skønt uforudsigelig.

Måske en tand for meget, hvis man spørger AaB-forsvareren Rasmus Thelander. AaB var i fuld kontrol med en 1-0 føring på hjemmebane mod Sønderjyske, og var på kurs mod Randers på tredjepladsen.

Men en kæmpe kikser fra Rasmus Thelander fem minutter efter pausen vendte fuldstændig op og ned på kampens forløb.

Thelander modtog bolden på midten af banen og trådte så helt skævt i bolden, så Sønderjyske-angriberen Marvin Pourie kunne løbe frit ned mod AaB-målet og køligt passere Nicolai Larsen.

Se også: AaB-chef: Vi vil meget gerne have Kusk hjem

Så gik AaB fra at være en stærk kæmpe i første halvleg til bare at være vaklende på stylter, og kort tid efter faldt straffen prompte. Silas Songani opfangede en løs bold i feltet, som han sendte i netmaskerne, og så havde Sønderjyske pludselig vendt kampen på hovedet.

AaB kom sig aldrig over Sønderjyskes korte effektive periode, og i slutfasen gik det helt galt for de forsvarende mestre, der blev ydmyget i egen hule.

Igen i slutfasen på få minutter scorede Sønderjyske to gange, først ved langskud fra Bjørn Paulsen og minutter senere slog Johan Absalonsen det sidste søm i kisten.

Se også: Mødte Morientes i Aalborg: Troede ikke mine egne øjne

Det var AaBs andet nederlag i træk med 0-1 nederlag til Hobro i mandags. Det var samtidig AaBs første hjemmebanenederlag siden 30. november, hvor de tabte til FCK.

Dermed er den flyvende forårsstart med tre sejre i træk nu forvandlet til en blød mellemvare, hvor AaB i to kampe i træk havde alle muligheder for at komme på samme pointantal som Randers på bronzepladsen.

For Sønderjyske var 4-1 sejren vigtig i forhold til bundstriden, hvor de nærmest har sikret sig endnu en sæson i den bedste række. Meget ulig tidligere sæsoner hvor Sønderjyske som regel først har klaret frisag i de sidste spillerunder i Superligaen.

Se også: Hemmeligt møde i Aalborg: Real Madrid-legende til samtale i AaB

Desuden fik Sønderjyske revancheret sig for 1-4 nederlaget til Silkeborg i sidste spillerunde, og det er en sejr, der giver genlyd, når man sænker de forsvarende Double-mestre med så store cifre.

Sønderjyske-chef Lars Søndergaard gjorde absolut også sit til at markere, at han er en værdig kandidat til at overtage det ledige trænersæde i AaB til sommer. Søndergaard er stadig på kandidatlisten, og AaBs hjemmepublikum kan i hvert fald konstatere, at han er god til at få maksimalt udbytte af de værktøjer han har.

16 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere